Junnuliigan suosio ylitti odotukset

Vaasassa vuodesta toiseen varma kesän merkki on VPS:n Junnuliigan alkaminen. Tänä vuonna alkamispäivää ei olisi voinut valita paremmin, sillä aurinko paistoi Elisa Stadionille pilvettömältä taivaalta, ja tekonurmelle kerääntynyt väki tarjosi tunnelmaa.

VPS:n Junnuliiga on tänäkin vuonna osoittautunut menestykseksi. Junioritoiminnassa kiitellään sitä, että tänä vuonna tapahtuma päästiin aloittamaan normaalisti jo kesäkuun alussa.

Tänä vuonna VPS Junioreiden Junnuliiga- ja tapahtumavastaavana toimii Nanne Lindberg.

Hän on uusi kasvo VPS:n junioritoiminnassa, mutta tehtävän työnkuva on hänelle tuttu jo entuudestaan, sillä Lindberg on aiemmin toiminut Kouvolan Jalkapallon tapahtumavastaavana.

Lindberg odottaa tulevaa kautta innolla. Mukaan Junnuliigaan on ilmoittautunut noin 350 4-8-vuotiasta tyttöä ja poikaa.

– Viime kauden pienen notkahduksen takia jännitimme, paljonko junnuja tänä vuonna ilmoittautuu, mutta ilmoittautumisia on tullut yli odotusten, Lindberg kehuu.

Hauskanpito tärkeintä

Lindbergin mukaan tämän vuoden Junnuliiga osuu mainiosti EM-kisojen kanssa päällekkäin. Hänestä kisakesä on loistava hetki lähteä mukaan kuningaslajin pariin.

Elisa Stadionin kuuma keskiviikkoilta kaikuikin iloa, riemua ja kannustamista. Junnuliigalla on Lindbergin mukaan kaksi selkeää tavoitetta.

–Tärkeintä on tietysti, että tänne tullaan pitämään hauskaa. Lisäksi olisi hienoa, jos lapsiin purisi jalkapalloinnostus niin, että mahdollisimman moni innostuisi lähtemään seuratoimintaan mukaan, Lindberg kertoo.

Junnuliiga tulee jatkumaan koko kesän ajan. Tapahtuma järjestetään keskiviikkoisin Elisa Stadionilla. Tänäkin vuonna mukaan voi ilmoittautua läpi kesän.

Junnuliigassa on mukana lapsia useista Vaasan ja Vaasan seudun seuroista. VPS:n Junnuliigassa tänä kesänä pelaa vuosina 2013-2017 syntyneitä junioreita BK-48:sta, FC Sportista, I-JBK:sta, Vaasan IFK:sta, KoMu:sta sekä Laihian Lujasta.

Juuso Lindberg