Julkisesta saunasta voi pulahtaa mereen

Sisäsatamaan rakennettavalle Bryggan-terassille tulee useampi sauna, joista yksi on julkisessa käytössä. Hankkeessa mukana oleva yrittäjä-promoottori Tommi Mäki kertoo, että kaikille avoimesta saunasta pääsee myös pulahtamaan mereen.

– Olemme selvittäneet, että uiminen on mahdollista ja turvallista, Mäki sanoo.

Premium-saunoista näkymä merelle. Kelluvalle terassille tulee lisäksi kaksi tai kolme premium-tason saunaa, joista on näkymä suoraan merelle. Terassilla on poreammeet.

– Tiloja voi varata esimerkiksi virkistäytymiseen tai kokouskäyttöön.

Mäen mukaan etukäteen vuokrattavat tilat voidaan mahdollisesti avata kaikille, jos niihin ei ole kyseisenä aikana varausta.

Vaasalaisten idea. Vaasan kaupunginhallitus päätti viime viikon maanantaina, että sisäsatamaan toteutetaan kelluva Bryggan-terassi. Terassi voitti helsinkiläisen Bluet-yrityksen Allas-ehdotuksen.

Mäen lisäksi Brygganin takana ovat vaasalaiset Tim Sparv, Mats Carlson, Christoffer Wiik ja Manu Korkman.

Yrittäjät toivovat, että terassi saa niin paljon tilaa kuin mahdollista.

– Tietysti laivaväylät ja muut tulee ottaa huomioon, Mäki sanoo.

Terassin myötä sisäsatamaan rakentuu 50 vierasvenepaikkaa. Yrittäjien tahtotilana on saada terassi valmiiksi ensi kesäksi.

– Harmittaa tietysti, kun päätös meni näin myöhäiseen. Tähtäämme silti vielä ensi kesään.

Monessa mukana. Heinäkuussa Mäki avasi Hietasaareen kahvilan rap-artisti Kuningas Pähkinän kanssa.

Sitä ennen hän puhui jäähallin rakentamisesta tulevan Wasa Stationin ja rautatieaseman väliin. Monessa mukana oleva Mäki uskoo edelleen uuden jäähallin olevan hyvä idea.

– Usea yksityinen taho on kiinnostunut hankkeesta, mutta en voi vielä paljastaa yksityiskohtia.

Kuparisaaren jäähalliremontin todennäköisin vaihtoehto on peruskorjaus. Mäki sanoo, että asiasta käydään vielä tiivistä keskustelua.

– Oman avaukseni vuoksi jäähalliremontista keskustellaan paljon. Mielestäni paras sijainti jäähallille on keskustassa. Keskusta on näyteikkunamme, ja siinä on eniten kehitettävää.

Mäen mukaan sama on havaittu Tampereella, jossa rakennetaan rautatien päälle puolen miljardin euron monitoimiareena.

Kaupunginvaltuutetun mukaan Vaasa saisi helpommin eri hankkeisiin yksityistä rahoitusta, jos kaupunki palkkaisi kehityskoordinaattorin.

– Hänen tehtävänään olisi etsiä maailmalta eri tahoja ja sijoituspääomaa hankkeisiin.

Janette Litmanen