Muut

Joulukuuset upotetaan taas ahvenille kutupaikoiksi loppiaisena

Tiiliskivi kuuseen ja kuusi avantoon. Turotempauksella saadaan ahvenille kutupaikkoja Vaasan rannikolle. Tempaus uusitaan jälleen loppiaisena. Nyt upotuspaikka on Waskian rannan tuntumassa. KUVA: JUHA OJAHARJU
  • Vaasa

Perinteinen Joulukuuset kututuroiksi -tapahtuma järjestetään taas loppiaisena 6. tammikuuta kello 10–14 Vaasassa Vaskiluodon penkereen ja Paratiisisaaren välisellä alueella.

Autolla saapuvat voivat pysäköidä ajoneuvonsa Scandic Waskia hotellin hiekkapysäköintialueelle. Jäälle kuljetaan Paratiisisaaren uimarannalta.

Upotettujen joulukuusten avulla parannetaan ahventen lisääntymisedellytyksiä luomalla niille sopivia kutupaikkoja. Kaupunkilaiset voivat tuoda joulukuusensa rantaan, upottaa sen jään alle ja parantaa näin alueen kalakantojen elinolosuhteita.

Kuusentuojat voivat tehdä myös päiväeväsretken rannassa. Mukaan voi ottaa omat grillimakkarat, makkaratikut, muut eväät ja juomat. Nokipannukahvienkin keittäminen onnistuu omalla pannulla, vedellä ja sumpeilla.

Tapahtuman järjestävät Pilk Kings, Suomen vapaa-ajankalastajien keskusjärjestö ja Vaasan Urheilukalastajat. Ne tarjoavat mehua ja huolehtivat jääturvallisuudesta ja auttavat kuusten upottamisessa.

Mikäli kuusentuoja arastelee jäälle menoa, järjestäjät upottavat itse joulukuusen jään alle.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka