Jouluiloa vähävaraisille

Kauneushoitola Sunstation avaa jälleen ovensa vähävaraisille ilmaisen hemmottelun muodossa. Joulukuun 5. päivä kello 14-18 on mahdollista saada muun muassa ilmaisia hiustenleikkauksia, hemmotteluhoitoja, kasvohoitoja ja pikakampauksia. Jotta apu olisi mahdollisimman matalakynnyksinen, ilmoittautumisia ja varauksia ei etukäteen tarvita.

Auttamisen iloa

Äiti Suvi Pirttiperä ja tytär Sonja Pränny ovat pyörittäneet Sunstationia pian seitsemän vuotta. Firman perustamisesta asti oli selvää, että he haluavat antaa panoksensa myös muiden auttamiselle.

– Haluamme olla apuna esimerkiksi opiskelijoille ja pitkäaikaistyöttömille. Olemme ottaneet joka vuosi kampaaja- ja kosmetologiopiskelijoita sekä työkokeilijoita tukeaksemme heidän paluutansa työelämään, naiset kertovat.

Myös erilaisten hyväntekeväisyystapahtumien järjestäminen vähävaraisille on käynyt tutuksi.

– Ensimmäisen tapahtuman jälkeen tunsimme, että tästä oli oikeasti apua. On ihana huomata, kuinka yksi päivä voi antaa niin monelle hyvän mielen, ja sitä kautta myös meille. Vaikka päivät vaativat meiltä paljon suunnittelua ja touhua, niiden jälkeinen olo on onnellinen, Pränny hymyilee.

Tapahtumien kirjo

Sunstation on järjestänyt ilmaistapahtumia muun muassa tytöille ja pojille sisältäen kampaukset, meikit ja juhlavaatteet vanhojentansseja varten.

Pirttiperä ja Pränny ovat pitäneet myös ilmaisia hiustenleikkauspäiviä syöpää sairastavien peruukkeja varten sekä hemmottelupäiviä kehitysvammaisille.

– Päivissä on itketty ilosta ja surusta, on naurettu ja halattu. Monet ovat sanoneet, että tapahtumamme ovat odotettuja, joten haluamme edelleen jatkaa niiden tekemistä, naiset kertovat.

Tulevassa jouluisessa hyväntekeväisyystapahtumassa on ilmaisen hemmottelun lisäksi luvassa joulupukki lahjoinensa, valokuvaaja, elävää joulumusiikkia laulajan ja kitaristin voimin sekä joulutarjoilua.

– Jouluiset valokuvat voi saada omakseen, ja niistä voi teettää itselleen esimerkiksi joulukorttikuvat. Toivomme, että saamme viettää porukalla kivan ja iloisen pikkujoulupäivän, Pirttiperä sanoo.

Myös muita tahoja on innostunut lähtemään hyväntekeväisyystalkoisiin mukaan erilaisin lahjoituksin ja avuin.

– Tapahtuma ei ole vain meidän, vaan tästä kuuluu kiitos monelle, jotka kulkevat rinnallamme tavalla tai toisella. Toivotamme torstaina tervetulleiksi kaikki, joilla ei tällaiseen muuten ole taloudellista mahdollisuutta, Pirttiperä ja Pränny hymyilevät.

Susanne Vase