Jazz soi Doo-Bopin syksyssä

Jazzlaulajatar Mariah Hortans julkaisi kesällä uuden levynsä Let’s Blame Spring. Hän laulaa tuoreella levyllään englanniksi, suomeksi ja ruotsiksi.

– Levyn tekeminen oli mielenkiintoinen prosessi. Moni asia oli uutta ja opittavaa oli paljon. Levyä äänitettiin helmikuun ja maaliskuun aikana. Se saatiin valmiiksi vihdoin heinäkuun lopussa, iloitsee Hortans.

Levynjulkaisua juhlistetaan keikan merkeissä 15. syyskuuta Doo-Bopissa.

Tiivis kiertue. Hortans on luonut nopeasti uraa kotimaisen jazzin parissa. Uusimmalla levyllään hän jatkaa yhteistyötä kitaristi Mathias Sandbergin kanssa. He ovat aiemmin esiintyneet aktiivisesti niin Suomessa kuin kiertueella Yhdysvalloissa.

– Uuden levyn myötä kierrämme muun muassa Kristiinankaupungissa, Vaasassa ja Pietarsaaressa. Olemme myös Ruotsin puolella viikon ajan, ja esiinnymme esimerkiksi Tukholmassa ja Malmössa, Hortans kertoo.

Sandbergin lisäksi levyllä soittaa rummuissa Pontus Häggblom ja bassossa Zacharias Holmkvist. Hortans sai kesäkuussa Vaasaan muuttaneen Holmkvistin innostumaan myös Doo-Bopin Clubin toiminnasta.

– Valmistuin hiljattain Malmön Musikhögskolanista ja halusin muuttaa takaisin Suomeen. Lähdin mielelläni mukaan Doo-Bopiin. Jos jotenkin pystyn auttamaan, niin teen sen ilomielen, sanoo Holmkvist.

Syksyn soitannat. Hortans toimii parhaillaan Doo-Bopin hallituksen puheenjohtajana. Holmkvistin tavoin hän odottaa Doo-Bopin syyskauden alkua, joka käynnistyy perjantaina 31. elokuuta.

– Helsinkiläinen flow rock -yhtye Pulse tuo näyttävän shownsa Vaasaan. Syksyn odotettuihin keikkoihin kuuluu muun muassa amerikkalainen Richard Smith Band, joka soittaa myös paikallisten muusikoiden kanssa.

Syyskauden monipuolisen musiikkikattauksen lisäksi Doo-Bop laajentaa tarjoiluvalikoimaansa.

– Jatkossa baarissa on tarjolla myös viiniä, samppanjaa ja viskiä. Keikoilla ovet avataan jatkossa kello 19 ja soitto alkaa kello 20, kertoo Hortans.

Raija Koivisto