Jännityksellä kohti kesäkonserttia

Tapahtumakoordinaattori Timo Tiilikka seuraa jännityksellä Vaasan seudun epidemiatilannetta. Kesän tapahtumat ovat lähes toteutusta vaille valmiit, mutta epävarmuus on suurta.

Tiilikan kesän työlistan suurimpia tapahtumia on Butcher and Banker goes Elisa Stadion -konsertti. Sen pitäisi toteutua 18. kesäkuuta.

– Kelloa vastaan tässä taistellaan. Alueen epidemiatilanteen on oltava sellainen, että isoja tapahtumia voidaan järjestää. Tämän asian kanssa ei voi leikkiä, Tiilikka painottaa.

Mikäli olosuhteet vaativat, stadionkonsertti saatetaan onnistua siirtämään.

– Meillä on katsottuna pari korvaavaa päivää myöhemmälle kesään. Tapahtumamme tulee joka tapauksessa olemaan turvallinen. Meillä on maskisuositus ja käsidesiä on tarjolla.

Vaasa lavalla

Stadionin lavalle pitäisi nousta Klamydia, Stig, Kuningas Pähkinä & Setä Tamu, Elonkerjuu sekä ONEVIOLIN.

– Esiintyjäkaartia yhdistää Vaasa ja vaasalaisuus sekä näiden muusikoiden välinen yhteistyö. Tällaista keikkaa ei ole ennen Vaasassa nähty, Tiilikka hehkuttaa.

Klamydia, Kuningas Pähkinä & Setä Tamu ja ONEVIOLIN ovat vaasalaisia. Stig on työskennellyt Kuningas Pähkinän & Setän Tamun kanssa sekä esiintynyt yhdessä Klamydian solistin Vesa Jokisen kanssa Vain elämää -televisiosarjassa. Elonkerjuulla on monenlaisia kytköksiä Pohjanmaahan.

Joukon nuorin, ONEVIOLIN, on vastikään läpimurron tehnyt, nykyään Helsingissä asuva, mutta Vaasassa syntynyt ja lukioon asti kaupungissa asunut Pekka Niemi.

– Vaasa on edelleen kotikaupunkini, vaikka en siellä asukaan. Perheeni ja sukulaiseni ovat siellä, Niemi sanoo.

Yhdellä viululla

Niin Vaasan Kuula-opistossa kuin maailmankuulussa Lontoon Royal College of Music konservatoriossa viulunsoittoa opiskellut Niemi löi itsensä pari vuotta sitten läpi JVG:n Frisbee-hitistä tekemällään versiolla, joka saavutti sekin jättisuosion.

– Teen versioita tunnetuista biiseistä vain yhdellä viululla. Eli nauhoitan viululla kaikki äänet, myös rummut, Niemi kertoo.

Ensimmäisen stadionkeikan settilista alkaa parhaillaan muotoutua.

– Se koostuu isoista biiseistä, suomalaisista radiohiteistä, joista jokaiselle löytyy varmasti se oma biisi, Niemi sanoo ja luettelee sellaisia hittejä kuten Elastisen Epäröimättä hetkeekään, Behmin Hei rakas ja Williamin Penelope.

Myös Niemi seuraa tiiviisti uutisointia.

– Viime vuodelta peruuntui sata keikkaa. Tärkein tulonlähteeni ovat live-keikat, joten toivottavasti tilanne on kesällä jo parempi, Niemi sanoo.

Pia Timberg