Jäätelöt maistuvat kuumina kesäpäivinä

Suomessa herkutellaan jäätelöllä eniten koko Euroopassa. Suomalaiset syövät jäätelöä vuodessa noin kolmetoista litraa asukasta kohden.

Alkukesän jäätelökioskijonojen perusteella jäätelö maistuu hyvin vaasalaisillekin.

Ikkunan toimitus teki jäätelökioskikierroksen Vaasan kaupungin vuokraamilla myyntipaikoilla ja poikkesi myös naapurikunnassa Sepänkylän keskustassa.

Tunnelma oli ympäri kaupunkia kesäisen korkealla, ja suosikkijäätelömaut houkuttivat asiakkaita aurinkoisena päivänä iltamyöhälle asti.

1 Isolahden uimaranta

Viime kesänä Vaasan suosituimmaksi jäätelökioskiksi noussut Long Van on tänä vuonna parkkeerannut vaununsa Isolahden uimarantaan.

Jäätelönmyyjä Uyen Dinhin mukaan kesän suosituimmat jäätelöt ovat olleet Tuttifrutti ja Sateenkaari. Lasten suosikki Minion on jo myyty loppuun.

Isolahdessa iäkkäämmille asiakkaille maistuu perinteinen rommirusina. Dinh on myös huomannut, että vaasalaiset rakastavat salmiakkia jäätelössäkin.

2 Kustaanlinnan uimaranta

Kustaanlinnan uimarannalla jäätelöhetkestä nautti vaasalainen Emma Koivisto yhdessä Elvis-koiransa kanssa.

Emman suosikkimakuna jäätelöpalloissa on vanhanajan vanilja. Myös raikas mango-meloni on hänen mielestään herkullista.

Kustaanlinnan jäätelökioskilta saa myös koirille oman Hau hau -erikoisannoksen. Se maistui Elvikselle kuumana kesäpäivänä.

Makoisan jäätelöhetken jälkeen kioskilta voi vuokrata myös sup-laudat ja nauttia merellisistä maisemista suppailemalla.

3 Mansikkasaaren uimaranta

Mansikkasaaren jäätelökioskilla jonoa riitti hellepäivänä. Asiakkaita kurvasi paikalle autoilla ja pyörillä.

Kioskin yrittäjän Lan Dangin ja hänen puolisonsa Chung Chun mukaan kesän ykkösjäätelönä on ollut Oreo. Mauista myös mango on käynyt hyvin kaupan.

Jäätelönsyönnin lomassa asiakkaat voivat Mansikkasaaressa heittää myös tikkaa tai lainata jäätelökioskilta vilttejä ja viettää piknikkiä nurmikolla tai rantahiekalla.

4 Sepänkylän keskusta

Sepänkylän Minetti-jäätelökioskilla aurinkoista päivää viettivät Fredrik Knoblock ja Thomas Håkans. Tällä kertaa miehille maistuivat vanilja ja suklaa.

Minetti-jäätelökioskin juuret ovat Tampereella, jonne italialainen Giuseppe Minetti toi alkujaan jäätelön. Ensimmäiset jäätelökärryt ilmestyivät Tampereen katukuvaan jo kesällä 1925.

Tämän kesän Minetti-uutuusmakuina ovat esimerkiksi inkiväärisuklaa ja After 8 -jäätelö.

 

Raija Koivisto