Ilolla maailmanmestareiden kimppuun

Salibandyn kakkosdivisioonassa pelaava SB Paapat on tehnyt vuoden vaasalaisen urheiluteon ja edennyt salibandyn Suomen Cupissa kahdeksan parhaan joukkoon.

Kahdella viimeisimmällä kierroksella joukkue kaatoi divarissa pelaavan Nurmon Jymyn ja sen jälkeen Salibandyliigajoukkue OLS jäi Paappojen jalkoihin. Tämän viikon lauantaina Paapat saa vastaansa kolme edellistä Suomen mestaruutta voittaneen Tampereen Classicin.

– Meillä on vastassamme maailman toiseksi paras seurajoukkue. Olemme valmistautuneet Classicin kohtaamiseen hyvällä maakuntakierroksella Toholammilla, voittokebabilla ja saunaillalla. Tärkeintä on lähteä peliin hyvällä fiiliksellä, kun saa kunnian pelata maajoukkuepelaajia vilisevää joukkuetta vastaan, sanoo Paappojen puuhamies ja hyökkääjä Sami Laitalainen.

Maajoukkuemiesten kohtaaminen

SB Paappojen riveistä maajoukkuekokemusta löytyy peräti kolmelta pelaajalta. Jani Blankenship on edustanut USA:ta, Marcello Cuccinotta Italiaa ja Valtteri Nurmi Viron maajoukkuetta.

Classicin joukkueesta Lassi Toriseva, Juha Kivilehto, Janne Lamminen, Mikko Leikkanen, Krister Savonen, Sami Johansson, Jussi Piha, Joonas Pylsy, Nico Salo ja Eemeli Salin olivat mukana Prahan MM-kultajoukkueessa.

– Kyllä sieltä lähestulkoon paras kokoonpano on tulossa, joten eiköhän aika laadukas nippu ole vastassa. Toisaalta meillä on varaa lepuuttaa yli puolia maajoukkuepelaajistamme, Laitalainen heittää.

Ylipaino on ylivoimaa

Paapoilla on se etu, että he ovat voineet YLEn MM-kisalähetyksistä vakoilla Classicin pelaajien otteita. Classic tuskin pitää videosulkeisia ennen kohtaamista.

– Pöytäkirjaan mahtuu vain kaksi veskaria ja 18 kenttäpelaajaa. Meillä on riveissä 23 kenttäpelaajaa ja viisi veskaria. Haluaisin mielelläni suoda kaikille, ja jopa itselleni, mahdollisuuden pelata edes yhden vaihdon Classicia vastaan, Laitalainen sanoo.

Taidossa ja nopeudessa Paapat taitavat olla tamperelaisia jäljessä, mutta nyrkkeilystä tutussa punnituksessa Paapat olisivat vahvoilla.

– Kyllä kilomäärissä jonon keulilla olisi 8-9 meidän kaveriamme. Paino on voimaa ja ylipaino on ylivoimaa, Laitalainen naurahtaa.

MM-kultapokaali mukana

Koko Botniahalli on varattu ottelutapahtumaa varten.

– MM-kultapokaali saapuu paikalle ja pelin jälkeen Classicin pelaajat jäävät ottamaan fanikuvia sekä jakamaan nimikirjoituksia. Yritämme saada tunnelman arvokkaan tilaisuuden vaatimalle tasolle, Laitalainen sanoo.

Botnialla on ottelun lisäksi luvassa sirkushuveja ja paikalle on saatu myös joulupukki.

– Joulupukki oli kaikista vaikein hommata, kun joulu on niin lähellä ja joulupukki kovin kiireinen.

Katsomoihin mahtuu noin 800 henkilöä ja puolet lipuista on jo myyty.

– Nokian KrP voitti Classicin, OLS voitti Nokian KrP:n ja me voitimme OLSin. Voisi sanoa legendaariset sanat, että jos niin ajattelee, Laitalainen heittää ajatuksen jättiyllätyksestä ilmoille.

Suomen Cupin puolivälierä SB Paapat – Classic Botniahallilla la 22.12. klo 17.

Jaakko Jokela