Ikkuna utelee mitä vaasalaiset kaupunkilehdeltään toivoisivat

Ikkuna uudistuu ja siksi Ikkunan lukijan ja ilmoittajan puhelin saattaa pirahtaa näinä päivinä.

– Kyse ei ole huijauksesta. Olemme kiinnostuneita mitä lukijat ja ilmoittajat lehdestä ajattelevat, digitaalisen markkinoinnin ja viestinnän suunnittelija Joonas Autio sanoo.

Hänen mukaansa vaasalaisilla on nyt mahdollisuus vaikuttaa omaan lehteensä ja mielipiteitä voi laittaa Ikkunalle tulemaan, vaikka kukaan ei soittaisikaan.

– Toimituksessa tiedetään, että täällä ei asu kaikki viisaus. Olemme tavallaan jäävejä sanomaan itse, mitä Ikkuna on ja miksi sen pitäisi tulla, päätoimittaja Vesa Koivumäki miettii.

Joonas Autio lisää vielä, että Ikkuna haluaa palvella paremmin jakelualueensa ihmisiä. Ikkunassa toivotaan rehellistä palautetta, nyt on se hetki kun voi vaikuttaa.

Mielenkiintoinen symbioosi

Ilmaiseksi jaettu kaupunkilehti elää mainoksistaan. Niitä saadaan lehteen mielenkiintoisilla ja tasokkailla jutuilla. Lukijoilla ei ole mahdollisuutta saada Ikkunaa laatikkoonsa ilman kaupallisia tiedotteita.

– Tämä on mielenkiintoinen symbioosi. Ikkunan kautta kaupunkilaiset ja yritykset voivat tukea ja luoda yhteistä hyvää toisilleen. Me toimimme välikätenä ja haluamme toimia siinä hyvin, Koivumäki sanoo.

Ikkunan edellisestä isosta uudistuksesta on aikaa ja nyt sen aika tuli taas. Ikkuna kaipaa ajanmukaistamista. Hyviä vinkkejä saa laittaa tulemaan paperilehdestä mutta myös siitä, miten Ikkuna voisi toimia verkossa.

– Kerran viikossa ilmestyvä kaupunkilehti ei pysty kilpailemaan uutisissa, mutta verkossa voi palvella lukijoita ja ilmoittajia monella muullakin tavalla joka päivä. Ideoita vain tulemaan, Koivumäki kertoo.

Ikkunan toimituksen sähköpostiosoite on vaasanikkuna@vaasanikkuna.fi, kotisivun osoite on www.vaasanikkuna.fi. Ikkuna löytyy myös Facebookista ja Instagramista.