Ikkuna-festivaalin jatkot Sisäsatamassa ja Teatrossa

Ikkuna-festivaali järjestetään jälleen tänä vuonna 31.8. - 1.9. Ruokafestivaalissa on perinteisesti mukana useita ravintoloita, joissa voi nauttia Ikkunafestivaali-menun.

Tänä vuonna mukana on kuitenkin jotain uutta. Molempina festivaali-iltoina järjestetään jatkot.

Artisteja molempina iltoina. Ikkunafestivaalien viralliset jatkot järjestetään Sisäsataman terassilla sekä yökerho Teatrossa.

Sisäsatama on auki perjantaina ja lauantaina puoli kahteen. Teatro tarjoaa festivaalikävijöille jatkopaikan jopa aamuviiteen asti.

– Tänä kesänä avattu Sisäsataman terassi valikoitui jatkopaikaksi aika luonnollisesti. Teatro otettiin mukaan mahdollisen huonon sään vuoksi, kertoo Sisäsataman terassin ja Teatron ravintolapäällikkö Sami Lehtonen.

Hänen mukaansa kummassakin paikassa on luvassa ohjelmaa molempina iltoina.

– Sisäsataman terassilla nähdään perjantaina paikallinen yhtye Popvatkain ja lauantaina Tommi Läntinen -duo.

Teatrossa esiintyy sekä perjantaina että lauantaina bilebändi Funky Monkeys, joka soittaa sekä kotimaisia, että ulkomaisia hittejä, Lehtonen luettelee.

– Esityslistalla on esimerkiksi Cheekkia, Bruno Marsia ja Michael Jacksonia, hän jatkaa.

Terassilla vahva startti. Sisäsataman terassille on ilmainen sisäänpääsy sekä perjantaina että lauantaina. Teatroon on ilmainen sisäänpääsy perjantaina puoleen yöhön asti, lauantaina sisäänpääsy maksaa 8 euroa.

– Ilmainen sisäänpääsy koskee tietysti kaikkia. Ohjelma on valittu festivaalikansaa ajatellen, Lehtonen sanoo.

Ikkunafestivaali starttaa Teatron syksyn, jota värittävät useat opiskelijatapahtumat. Teatro on Vaasan Ylioppilaskunnan uusi yhteistyökumppani ja opiskelijabileitä järjestetään yökerhossa pääsääntöisesti viikolla.

Syysviikonloppuisin siellä nähdään useita kotimaisia eturivin artisteja.

– Konsertoimaan saapuvat muun muassa Anna Abreu ja Jenni Vartiainen, Lehtonen kertoo.

Sisäsataman terassi avattiin heinäkuun puolessa välissä ja kuuma kesä soi terassille mehevän startin.

– Meillä oli kolmen ensimmäisen aukioloviikon aikana yli 10 000 kävijää. Pelkästään Taiteiden Yön aikaan kävijöitä oli noin 2000.

Festivaalin oma drinkki. Lehtonen luottaa, että jatkot vetävät kansaa molempiin paikkoihin.

-Tämä on ensimmäinen kerta, kun Ikkunafestivaaleille järjestetään jatkot, joten tarkkaa odotusta kävijämäärästä en osaa sanoa.

Esiintyjien lisäksi festivaalin jatkot näkyvät Teatrossa erityisen drinkin muodossa. Ravintolassa tarjoillaan jatkojen kunniaksi Ikkunafestivaali-drinkkiä.

– Drinkin on kehittänyt SM-tason cocktail-kisoissa mukana ollut baarimestari Pekka Ruotsalainen, Lehtonen paljastaa.

Josefiina Vanhanen