Ikkuna-festivaalin arvonnan päävoitto meni Laihialle

Ruuantuoksuisesta Ikkuna-festivaalista kertyi paljon hyvää mieltä ja kaksi pahvilaatikollista festivaalille osallistuneiden asiakkaiden kirjoittamia arvontakuponkeja.

Arvonnan suoritti viime vuoden Ikkuna-prinssi Sami Aalto, joka nosti laatikosta ensimmäiseksi Riitta Mämmin kupongin. Näin pääpalkinto iPad matkasi Laihialle.

Muina palkintoina oli iso nippu ravintoloiden ja hotellien lahjakortteja, jotka postitetaan voittajille.

Ahaa-elämyksiä. Sami Aalto on itsekin ammatiltaan kokki ja työskentelee Kesmolla. Tänä vuonna hän ei päässyt Ikkuna-festivaaliin matkan vuoksi.

– Töiden takia olen ollut tapahtuman kanssa tekemisissä. Kaikki tuollainen on ekstraa, tuo tietoisuutta ravintolaruuasta ja antaa ahaa-elämyksiä, Aalto miettii.

Aalto on päivisin töissä lounasravintolassa Runsorissa. Hän tietää, että nykyään ihmisillä on kiire, syödessäkin. Joskus rauhallinen ruuan nauttiminen alkupaloista jälkiruokaan hyvässä seurassa rauhoittaa.

– Siinä on aikaa odotella ja olla, ja keskustella.

Sopii vaasalaisille. Ikkuna-festivaali on osoittanut, että Vaasassa on vahva ruokakulttuuri. Kaupunkiin ei oikein pure rellestämisjuhlat, kuten muualle.

– Täällä ollaan fiinimpiä, ehkä. Ei niin härmäläisiä, Aalto heittää varovaisen arvionsa.

Omalta kohdaltaa Ikkuna-prinssi pyrkii viljattomaan ja maidottomaan ravintoon, mutta sipsejä hän ei jätä, tai ei pysty jättämään, vaikka Ikkuna-prinssi -kilpailuun osallistuessaan niin lupasi.

– Niistä en luovu ikinä. Se on mun pahe.

Kuntoaan Aalto hoitaa edelleen pöyräilemällä työmatkat sekä käymällä salilla ja lenkillä.

Arvonnassa olivat paikanpäällä myös Vesa Koivumäki, Taina Niemonen ja Mirva Perälä.