Uutiset

Ikkuna-festivaalin arvonnan päävoitto meni Laihialle

Viime vuoden Ikkuna-prinssi Sami Aalto nosteli Ikkuna-festivaalin voittoarvat tänä vuonna. Apurikseen hän sai Ikkunan päätoimittaja Vesa Koivumäen. Kuva: Jarno Pellinen
  • Vaasa

Ruuantuoksuisesta Ikkuna-festivaalista kertyi paljon hyvää mieltä ja kaksi pahvilaatikollista festivaalille osallistuneiden asiakkaiden kirjoittamia arvontakuponkeja.

Arvonnan suoritti viime vuoden Ikkuna-prinssi Sami Aalto, joka nosti laatikosta ensimmäiseksi Riitta Mämmin kupongin. Näin pääpalkinto iPad matkasi Laihialle.

Muina palkintoina oli iso nippu ravintoloiden ja hotellien lahjakortteja, jotka postitetaan voittajille.

Ahaa-elämyksiä. Sami Aalto on itsekin ammatiltaan kokki ja työskentelee Kesmolla. Tänä vuonna hän ei päässyt Ikkuna-festivaaliin matkan vuoksi.

– Töiden takia olen ollut tapahtuman kanssa tekemisissä. Kaikki tuollainen on ekstraa, tuo tietoisuutta ravintolaruuasta ja antaa ahaa-elämyksiä, Aalto miettii.

Aalto on päivisin töissä lounasravintolassa Runsorissa. Hän tietää, että nykyään ihmisillä on kiire, syödessäkin. Joskus rauhallinen ruuan nauttiminen alkupaloista jälkiruokaan hyvässä seurassa rauhoittaa.

– Siinä on aikaa odotella ja olla, ja keskustella.

Sopii vaasalaisille. Ikkuna-festivaali on osoittanut, että Vaasassa on vahva ruokakulttuuri. Kaupunkiin ei oikein pure rellestämisjuhlat, kuten muualle.

– Täällä ollaan fiinimpiä, ehkä. Ei niin härmäläisiä, Aalto heittää varovaisen arvionsa.

Omalta kohdaltaa Ikkuna-prinssi pyrkii viljattomaan ja maidottomaan ravintoon, mutta sipsejä hän ei jätä, tai ei pysty jättämään, vaikka Ikkuna-prinssi -kilpailuun osallistuessaan niin lupasi.

– Niistä en luovu ikinä. Se on mun pahe.

Kuntoaan Aalto hoitaa edelleen pöyräilemällä työmatkat sekä käymällä salilla ja lenkillä.

Arvonnassa olivat paikanpäällä myös Vesa Koivumäki, Taina Niemonen ja Mirva Perälä.

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka