Ikkuna-festivaalilta ruokaa joka makuun

Vaasan Ikkunan ja keskustan ravintoloiden yhteinen Ikkuna-festivaali järjestetään 4.-5. syyskuuta.

Yhdeksännen kerran järjestettävässä ruokafestivaalissa on perinteisesti mukana useita ravintoloita, joissa voi nauttia Ikkuna-festivaali-menun tai -annoksen. Tänä vuonna menun on laatinut 17 ravintolaa.

Vaasan Ikkunan päätoimittaja Vesa Koivumäen mukaan tapahtuman tavoitteena on matalilla hinnoilla saada alueen ravintoloita tutuiksi.

– Toivottavasti ihmiset käyvät ravintoloissa muutenkin kuin Ikkuna-festivaalin aikaan. On mielenkiintoista nähdä, kuinka suosittu tapahtuma on nyt koronakevään jälkeen, hän pohtii.

Ensikertalaisia

Japanilainen ravintola Juku on nyt mukana ensimmäistä kertaa. Ravintolapäällikkö Marta Den mukaan Ikkuna-festivaali tarjoaa hyvän mahdollisuus uusille asiakkaille tutustua heidän tarjontaansa.

– Suunnittelimme helposti lähestyttävän menun. Se sopii myös ihmisille, jotka eivät ole tutustuneet japanilaiseen keittiöön.

Alkuruoaksi he tarjoilevat sushia, pääruokana on friteerattua kanaa paistetun nuudelin ja kasvisten kera. Ruoan lisukkeena on perinteinen kimchi salaatti ja jälkiruoaksi tarjoillaan jäätelöä.

– Menumme sopii koko perheelle. Nuudeliannoksemme on aina ollut suosituin annos esimerkiksi Vaasa Festivalilla, joten tiedämme, että ihmiset pitävät siitä, Den sanoo hymyillen.

Ikkuna-menu yhdessä

Toinen uusi tulokas tänä vuonna on Social Burgerjoint. He halusivat yhdistää hyvään ruokaan yhdessäoloa tarjoamalla Ikkuna-menun kahdelle.

– Tarjoilemme hampurilaisia, jollaisia niiden kuuluu meidän mielestämme ollakin eli yksinkertaisia ja hyviä. Kyytipojaksi laitamme ranskalaiset parmesanjuustolla, dipin ja juoman, ravintolapäällikkö Teemu Koitto kertoo.

Hän kertoo olevansa vaasalainen, ja huomanneensa, että Ikkuna-festivaali vetää joka vuosi paljon ravintoloita ja asiakkaita.

– Nyt mekin halusimme olla mukana, hän toteaa.

Pääpalkintona iPad

Suosittu tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran vuonna 2012. Aiemmin festivaaliin on osallistunut myös muutama pubi. Tänä vuonna niitä ei listalla näy.

– He eivät halunneet olla mukana, koska festivaali liikuttaa paljon väkeä ja väkimäärän rajoittaminen on hankalaa, kertoo myyntineuvottelija Tiina Haarala.

Festivaaliväki voi osallistua arvontaan ravintoloissa. Pääpalkintona on iPad, lisäksi jokainen ravintola antaa arvontaan 80 euron suuruisen lahjakortin.

– Ravintolat saavat itse päättää antavatko esimerkiksi 10 kahdeksan euron arvoista lahjakorttia vai yhden 80 euron, Haarala kertoo.

Arvonta suoritetaan 17.9. ja voittajien nimet julkaistaan Vaasan Ikkunassa sekä Facebookissa 23.9.

Katja Lahti