Hyytävänhauskat vampyyrit valtaavat kaupunginteatterin

Vaasan kaupunginteatterin uusi lasten- ja nuortennäytelmä on Angela Sommer-Bodenburgin klassikkokirjasarjaan perustuva Pikku vampyyri. Näytelmä sai ensi-iltansa 12.3. Romeo-näyttämöllä ja tällä tietoa kaupunginteatteri avaa ovensa jälleen 13. huhtikuuta.

Näytelmän ohjauksesta vastaa vieraileva teatteriohjaaja Perttu Leinonen, joka on ohjannut ympäri Suomen useita lasten seikkailunäytelmiä. Leinonen oman nuoruuden suosikkeihin kuulunut hyytävän hauska tarina kertoo ihmispojan ja vampyyripojan erikoisesta ystävyydestä.

– Näytelmässä yksinäinen Anton-poika tutustuu vampyyripoika Rydigeriin. Uusi ystävyyssuhde johdattaa katsojat hullunkurisen von Schlottersteinin vampyyriperheen elämään ja hulvattomiin sattumuksiin, Leinonen kuvailee.

Nostalginen ystävyys

Pikku vampyyrin kirjasarjan ensimmäinen alkuperäiskielinen teos ilmestyi jo vuonna 1979, mutta ystävyyden teema on kantanut vahvana tähän päivään asti.

– Ensimmäisten ystävyyssuhteiden muodostuminen on ollut aina yhtä jännittävää. Pikku vampyyrin tarina osoittaa sen, miten ystävyys voi löytyä, vaikka lähtökohdat olisivat kuinka erilaiset, Leinonen sanoo.

Antonin ja Rydigerin roolit täyttävät Ville Seivo ja Oliver Kollberg. Lavalla loistaa myös muun muassa vampyyrien isoäiti Sabine Hirmuinen, jota näyttelee Kirsi Asikainen.

– Hurjan vampyyrimaailman vastapainona katsojat saavat kokea Antonin oman perheen elämänkäänteitä. Nostalginen näytelmä kiinnostaa varmasti myös vanhempia katsojia, uskoo Leinonen.

Sykähdyttävä äänimaailma

Jännittävä fantasia tarjoaa visuaalisesti herkullista katsottavaa lattiasta kattoon ja vähän enemmänkin. Näytelmän lavastus- ja pukusuunnittelijana on toiminut Maria Antman.

– Antman on suunnitellut Pikku vampyyrin hyytävän ja esteettisen lavastuksen ja puvuston. Näytelmässä käytetään esimerkiksi orkesterimontun nostimia ensimmäistä kertaa uudella mielenkiintoisella tavalla, Leinonen paljastaa.

Hurmiollista tunnelmaa näytelmään luo myös sykähdyttävä äänimaailma. Musiikin säveltäjänä ja musiikkivalmentajana on työskennellyt Sauli Perälä.

– Urut soivat kuten aikanaan mykkäfilmeissä, kun esitystä säestää urkurivampyyri Moona Lehtola, kertoo Perälä.

Raija Koivisto