Hyväntekeväisyystapahtuma yhdistää luonnon, eläimet ja hyvinvoinnin

Hauskanpito ja hyväntekeväisyys yhdistyvät pian järjestettävässä Rock the Earth: it’s cool to care -tapahtumassa.

Kaksiosaisen tapahtuman teemana ovat hyvinvointi, luonto ja eläimet, ja sen takana on voittoa tavoittelematon Earth Family -yhdistys.

– Hyvinvointi koskee meitä kaikkia, ja siksi se on tärkeää. Haluamme auttaa ihmisiä ja yrityksiä tämän teeman ympärillä, toteaa Antti Vaaranmaa, toinen Family Earthin perustajista.

Rock the Earth järjestetään nyt ensimmäistä kertaa, mutta siitä kaavaillaan jo nyt jokavuotista tapahtumaa. Tapahtuman tuotoilla kustannetaan tänä vuonna vähävaraisille lapsiperheille mahdollisuus tutustua eläimiin ja luontoon.

Messumeininkiä ja festivaalitunnelmaa. Messuista ja festivaalista koostuva Rock the Earth -tapahtuma järjestetään lauantaina 9. syyskuuta kello 14–02 WsArenalla.

Päivällä kello 14–19 pidetään messut, joilla on monipuolista ohjelmaa kaikenikäisille. Illalla tapahtuma muuttuu K-18-rockfestivaaliksi.

Messuilla on kaikkea sähköautoista luomukahviin sekä ekokampaajista erilaisiin eläinten kanssa toimiviin yrityksiin. Lapsille löytyy muun muassa pomppulinna, nukketeatteri ja jättisaippuakuplia.

Kello 19:n jälkeen tapahtuma muuttuu aikuisille suunnatuksi festivaaliksi, jossa rockmusiikki soi. Festivaalitunnelmaan pääsee sisätilojen lisäksi myös ulos pystytetyssä teltassa.

Hiljaista hetkeä tapahtumassa ei tule olemaan, sillä bändejä on soittamassa useita. Jo messujen aikana aloittelevat Kim & Louise, SING ja Beauty & the Blonde. Illan festivaaleilla musisointia jatkavat Unia, Max on the Rox ja Pistolero Muerte.

Yhdistys tapahtuman takana. Vaaranmaa ei koe itseään tyypilliseksi luontoihmiseksi tai edes järjestöihmiseksi.

Siitä huolimatta hän perusti vaimonsa Susanne Broändan kanssa vuonna 2016 voittoa tavoittelemattoman Family Earth -yhdistyksen, jonka tavoitteena on palauttaa tasapaino eläinten, luonnon ja ihmisten välille sekä tukea niitä, jotka työskentelevät paremman maailman puolesta.

– Eläimet ovat todella tärkeitä vaimolleni ja minulle, ja ne auttavat meitä voimaan paremmin. Haluaisimme, että muutkin huomaisivat asian, Vaaranmaa kertoo pohtiessaan syitä yhdistyksen perustamiselle.

Luonto ja eläimet ovat erityisen tärkeitä Vaaranmaalle, vaikka sitä ei ehkä ensi näkemältä uskoisi.

– En välttämättä näytä siltä, että halaan puita ja siirtelen sammakoita, Vaaranmaa vitsailee.

Hyvä kiertämään. Vaaranmaan mielestä parasta tulevassa Rock the Earth -tapahtumassa on se, että samalla kun pitää hauskaa, voi myös auttaa muita.

– Uskomme siihen, että me kaikki voimme tehdä jotain ja että pienetkin asiat merkitsevät, Vaaranmaa sanoo.

Alle 12-vuotiaat pääsevät messuille ilmaiseksi. Täysi-ikäiset voivat hankkia tapahtumaan lipun joko netistä tai paikan päältä.

Elisa Siikonen