Uutiset

Hymyn ja Hertan täpärä pelastuminen

Kissanpennuille syötettiin tuttipuolloista emonmaidonkorviketta. Kuva: Kissatalo
  • Vaasa

KISSATALON TARINOITA: Syksyinen ja sateinen päivä Koivulahden rannikolla alkoi hämärtää. Maatalossa asuva rouva palasi töistä ja kuuli pientä piipitystä ulkorakennuksesta.

Ulkorakennuksen väliseinän pohjalle oli pudonnut kissanpentuja. Harmaa Hymy oli jo huutanut äänensä käheäksi. Se oli luovuttanut ja odotti vain kuolemaa, maaten vasten kylmää ulkoseinää. Se ei pysynyt edes pystyssä enää.

Musta Hertta sen sijaan jaksoi vielä yrittää ja maukui pontevasti. Sen epätoivoinen maukuminen kiinnitti naisen huomion. Se pelasti kaksikon varmalta menehtymiseltä.

Palomiehet apuun. Apuun kiirehti Koivulahden pelastuslaitos. Ripeästi palomiehet hajottivat seinän ja alilämpöiset pennut saatiin turvaan. Ne olivat hädin tuskin 10 päivän ikäisiä. Silmät olivat juuri auenneet.

Emo oli todennäköisesti ollut niitä siirtämässä toiseen paikkaan. Näinhän emot tekevät koettuaan perheensä elämän uhatuksi. Jotain tapahtui ja tämän muuttoliikkeen seurauksena pennut putosivat väliseinän pohjalle. Nainen otti meihin yhteyttä ja sitä kautta pennut päätyivät Vaasan Kissatalolle.

Tuttipullot avuksi. Kissanpennut alkavat syödä kiinteää ruokaa 5 viikon ikäisinä. Uusille pennuille piti siis löytää imettävä emo pikaisesti. Löytyi kaksikin kandidaattia, mutta molemmat emot hylkäsivät ne.

Eivät imettäneet niitä, lätkivät, löivät ja sähisivät. Hoivasivat vain omiaan. Tässäkin mielessä nämä rääpäleet olivat väliinputoajia.

Kissatalolla eivät keinot ihan heti lopu. Koska kissamammat eivät hyväksyneet uusia tulokkaita, tuttipullot ja emonmaidonkorvikkeet otettiin kehiin. On haastavaa pitää hengissä pieniä pentuja. Se vaatii sitoutumista, pyyheliinoja, pyykin pesua, yöheräilyä ja ennen kaikkea rakkautta kissoja kohtaan.

Maailma auki. Rasvaisen emonmaidonkorvikkeen turvin pennut ovat vahvistuneet ja kehittyneet. Tänä päivänä ne leikkivät ja rymyävät, kuten pennun kuuluukin. Ne jättävät jälkeensä rikkoontuneita esineitä ja nypyille revittyjä ikkunaverhoja. Päivät koivulahtelaisen navetan väliseinässä on vain muisto. Vielä kun löytyisi oma koti, mieluusti samasta paikasta.

Kissatalon uudet ja hienot ensi vuoden seinäkalenterit ovat myynnissä. Kuvat kalenteriin on otettu talon omista löytökissoista.

Järjestämme Kivihaan Citymarketissa ruokakeräyksen kodittomille kissoille lauantaina 17.11. klo 10-18. Voit ostaa purkkiruokaa tai kuivaruokaa ja tuoda sen aulassa odottaviin ostoskärryihin.

Kirsti Koivula

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka