Muut

Hifiharrastaja toteutti unelmansa

Next Level Audion toisessa kuunteluhuoneessa on esillä kotihifiä. Jarno Puhakka uskoo, että kaiuttimille on kysyntää. Kuva: Janette Litmanen
  • Vaasa

Hifiharrastajan unelma toteutui viime perjantaina, kun Jarno Puhakka avasi Vaasan Minimanin kauppakäytävälle viihde-elektroniikan erikoismyymälän nimeltään Next Level Audio.

– Yksi etappi elämässä on toteutunut, kun rakkaasta harrastuksesta tuli sivubisnes. Kymmenen vuotta sitten en olisi uskonut, että avaan oman liikkeen, Puhakka toteaa.

Pohjanmaan ainoa. Louhintaurakoitsijana työskentelevä Puhakka harrastaa äänentoistolaitteiden asentamista autoihin. Myös kodin olohuoneesta löytyy viimeistä huutoa oleva kotiteatteri.

– Ero on valtava, jos vertailussa ovat autoon valmiiksi kytketyt äänentoistolaitteet ja jälkeenpäin asennetut, laadukkaat laitteet. Hyvillä äänentoistolaitteilla autoon tai kotiin voi saada konserttisalimaisen tunnelman.

Ajatus yrittämisestä sai alkunsa, kun Puhakka keskusteli elektroniikkamyyjä Tom Hietaharjun kanssa alan erikoismyymälöistä. Selvisi, että lähimmät liikkeet löytyvät Tampereelta ja Oulusta.

– Tietysti Vaasassa on useita kodinkoneliikkeitä, mutta erikoisliikkeisiin on pitkä matka. Meillä on aivan eri tietotaso kuin kodinkonemyyjillä, sillä olemme erikoistuneet äänentoistolaitteisiin.

Kaksikon idea oli sen verran hyvä, että Puhakka palkkasi Hietaharjun myymäläpäälliköksi liikkeeseensä.

Kaksi kuunteluhuonetta. Hifimyymälästä löytyy valikoima koti- ja autohifiä.

– Jokaiseen ongelmaan löytyy ratkaisu. Myyjämme on myynyt vastaavia laitteita parikymmentä vuotta ja osaa palvella kolmella kielellä, suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi, Puhakka kertoo.

Liikkeestä löytyy myös kaksi modernia kuunteluhuonetta. Toisessa on kotiteatteri ja videotykki ja toisessa voi kuunnella musiikkia Bowers & Wilkins -merkin lippulaivakaiuttimista. Vastaavat 800-sarjan kaiuttimet löytyvät vain neljästä liikkeestä koko Suomessa.

Usko menestykseen. Mutta löytyykö laitteille kysyntää?

– Äänentoistolaitteita ostavat ihmiset, jotka pitävät hyvästä musiikista tai elokuvista. Moni haluaa uuteen omakotitaloonsa hyvät äänentoistolaitteet. Niihin saatetaan sijoittaa noin 2 000–5 000 euroa.

Puhakka kertoo, että autoihin äänentoistolaitteita virittelevät useimmiten alle 30-vuotiaat.

– Poikkeuksiakin löytyy. Myös iäkkäämmät voivat haluta autoonsa hyvät äänentoistolaitteet.

Vaikka Puhakka uskoo menestykseen, hän suhtautuu yrityksen tulevaisuuteen maltillisesti.

– Aion edelleen hankkia elantoni louhintatöistä.

Janette Litmanen

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka