Herra Hakkarainen haukottelee kaupunginteatterilla

Suomen suosituimpiin lastenkirjailijoihin kuuluvan Mauri Kunnaksen luoma Herra Hakkarainen on tämän syksyn lastennäytelmä Vaasan kaupunginteatterissa.

Samalla Kunnaksen kirjojen hahmot saavat ensiesiintymisensä kaupunginteatterin lavalla.

– Herra Hakkarainen on hieno tyyppi. Hän tekee tietämättään hyvää, näytelmän ohjannut Erik Kiviniemi sanoo.

Hakkarainen seikkailee Kunnaksen kirjoista tutunnäköisissä värikkäissä ja hauskoissa, Maria Antmanin suunnittelemissa lavasteissa ja puvuissa.

Hyväntekijä. Hakkarainen on Mauri Kunnaksen laajasta hahmorepertuaarista tunnetuin ja suosituin. Unissaan niin kotona kuin kaupungillakin kävelevä hahmo on perin ystävällinen ja hauska.

– Aihe on nerokas ja kiinnostava. Herra Hakkarainen tekee hyvää. Tiedostamaton tarpeemme tehdä hyvää on varmasti aika suuri, miettii Kiviniemi.

Hakkarainen selvittelee unissaan, ja siksi tietämättään, monia kaupungilla ilmeneviä ongelmia.

Moottoripyöräjengin selkkaus tulee selvitettyä ja kummitusperhe tavattua monien muiden tapahtumien ohella.

Näytelmässä on mukana paljon musiikkia.

– Vaatii paljon valmistelua, että näin paljon musiikkia sisältävä lastennäytelmä saadaan toimivaksi kokonaisuudeksi, Kiviniemi painottaa.

Uutta musiikkia. Jenny Malmberg ja Riku Metsä-Ketelä ovat toteuttaneet näytelmälle kokonaan uuden musiikin. Näytelmässä on mukana muun muassa Vaasa-opiston pop- ja rock -kuorolaisia.

Hakkaraisen hahmoa näyttelee Jorma Tommila, johon kiteytyy koko näytelmän idea.

– Jotkut näytelmät avautuvat yksittäisen näyttelijän kautta ja idea syntyy siitä. Tommila voisi olla fantastinen Hakkarainen ja onkin, Kiviniemi sanoo.

Pia Timberg