Uutiset

Hätä keinot keksii himoliikkujallekin

Vaasan Gerbyssä asuva aktiiviliikkuja ja harjoittelustaan ahkerasti somettava Hanna Piittari sai Wasa Sports Clubilta jäsenlainaan välineitä kotitreeneihin. Kuva: Hanna Piittari
  • Vaasa

Vaasalainen Hanna Piittari elää monen muun kaupunkilaisen tavoin haastavaa arkea juuri nyt. Kotona tehtävä etätyö ei ole Piittarin pakkaa sekoittanut, sillä hän on tehnyt työtä jo pitkään kotoa käsin.

– Erilaista on se, että tyttäreni ei mene päivähoitoon. Minulla on kotona työhuone, mutta eihän seitsemänvuotiasta lasta pidättele mikään sieltä pois. Kyllä tässä kaiken idearikkautensa saa käyttää, että arjen saa sujumaan, Piittari huokaa.

Aluksi työ häiriintyi enemmänkin ja töitä kasaantui viikonloppuihin.

– Nyt uudenlaiseen arkeen alkaa löytyä tietty rytmi ja työtehtävät saa paremmin valmiiksi asti.

Stoppi salitreeneille

Paitsi työnteko myös vaasalaisnaisen vapaa-aika on muuttunut melkoisesti.

– Olen himoliikkuja. Normaalisti kävisin salilla kuusi kertaa viikossa. Se merkitsee omalla kohdallani paitsi ruumiin ja pään kunnossa pitävää liikuntaa myös päivittäistä kotoa pois pääsemistä. Sekin on tärkeää kotona työskentelevälle, Piittari muistuttaa.

Koronaepidemian vuoksi salilla ei voi käydä. Tai voisi, mutta ei ohjatuilla tunneilla, joiden suurkuluttajaksi Piittari itsensä ilmoittaa. Vaasalainen kuntosaliyritys Wasa Sports Club keksi kuitenkin ryhtyä lainaamaan liikuntavälineitä jäsenilleen ilmaiseksi.

– Hain heti itselleni ja ystävälleni spinningpyörät. Niitä kantaessani ihmettelin vähän, että miten ne tuntuvat vähän raskailta. Kotona tarkistin asian ja huomasin, että yksi pyörä painaa 85 kiloa, Piittari nauraa.

Kotitreenit

Välineillä on mahdollista tehdä omassa kotona joko omatoimista treeniä tai applikaation avulla suorittaa tunteja. Sports Clubin jäsenet ovat saaneet kahdeksi kuukaudeksi ilmaiseksi käyttöönsä LesMills on demand -applikaation.

– Siellä on yli 800 treeniohjelmaa 13:sta lajista, joita salin tunneilta löytyy. Ohjelmia on myös perheille ja niitä teemme yhdessä tyttäreni kanssa, Piittari iloitsee.

Haastattelupäivän aamuna hän oli noussut jo puoli seitsemältä ja vetänyt tunnin treenin.

– Työpäivän jälkeen on pakko päästä päivittäin raittiiseen ulkoilmaan. Ulkona teen yleensä rauhallisemman palauttavan kävelyn.

Etätyöläisille uudenlainen tilanne voi myös avata tilaisuuden aloittaa aiempaa aktiivisempi liikunta.

– Kroppa voi mennä tilttiin liikkumattomuudesta, mutta niin voi käydä myös liian paljosta treenistä tai liian nopealla tempolla aloitetusta liikunnasta. Silti pitää muistaa, että ihminen on luotu liikkumaan, Piittari painottaa.

Mallia muille

Wasa Sports Clubin ryhmäliikunnasta vastaava Pia Niemi harmittelee koronatilannetta etenkin siksi, että salin tammikuussa uudistunut toiminta ehti jo lähteä hienosti käyntiin.

– Keskustassa aiemmin sijainnut naisten kuntosali fuusioitui Palosaaren saliimme. Sitä kautta tilamme uudistuivat ja ohjattujen tuntiemme määrä kasvoi ja kävijöitä riitti. Sitten tuli korona ja muutti kaiken, Niemi sanoo.

Sporst Clubille oli silti päivänselvää, että yritys haluaa tehdä oma osuutensa epidemian hillitsemiseksi.

– Aloimme pohtia, mitä tässä tilanteessa voisimme asiakkaillemme tarjota. Keksimme ilmaisen applikaation käytön ja välinelainauksen, josta muutkin salit eri puolilla maata ovat olleet meihin yhteydessä ja mahdollisuuksien mukaan toimineet samoin, Niemi kertoo.

Sali jatkaa toimintaa tilanteen mukaan ja mikäli epidemia jatkuu ja toisaalta sallii, kesällä saatetaan järjestää ulkotreenejä.

– Kukaan ei tiedä miten tämä etenee. Asiakkaamme ovat kuitenkin suhtautuneet tilanteeseen todella hyvin. Sen tiedämme varmasti, että kun tämä on ohi, teemme yhdessä jotakin kivaa, Niemi sanoo.

Pia Timberg

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka