Uutiset

Haastepeli viihdyttää illanvietoissa

Pelit ovat kiehtoneet Jussi Loukiaista jo lapsesta saakka. Kesällä lapsuudenkodista löytyi vihko, johon hän on lapsena luonnostellut pelisuunnitelmia. Kuva: Elisa Siikonen
  • Vaasa

Vaasalaisen pelistudion Platonic Partnershipin kehittämä Haastepeli pyrkii viihdyttämään ja tuomaan ihmisiä lähemmäksi toisiaan.

Yrityksen toimitusjohtajan Jussi Loukiaisen mukaan peli soveltuu hyvin erilaisiin illanistujaisiin tai muihin tilanteisiin, joissa tutustutaan uusiin ihmisiin tai vietetään aikaa ystävien ja perheen kesken.

– Peli sopii yhteisiin hetkiin varsinkin tämän rankan kevään jälkeen, kun ihmiset ovat olleet enemmän tai vähemmän eristyksissä, hän toteaa.

Seurapeli puhelimelle

Aikuisille suunnattu Haastepeli - Kuka lähtee mukaan? on mobiilipeli, joka muistuttaa pullonpyöritystä. Se antaa pelaajille eri kategorioista haasteita, joihin on vapaaehtoista osallistua. Kategoriat Totuus ja Tehtävä ovat ilmaisia.

Haastepelin voi hankkia myös täysversiona, jossa on enemmän kategorioita ja mahdollista vaihtaa vaikeustasoa. Peli sisältää yli tuhat erilaista haastetta, joita lisätään edelleen.

– Me ajattelemme, että kyseessä on palvelu, joka kehittyy ajan myötä. Palautteen perusteella teemme muutoksia ja päivityksiä peliin, Loukiainen sanoo.

Haastepeli on herättänyt paljon kiinnostusta. Julkaisun jälkeen peli käväisi suosituimpien latauksien Nousussa-listan ykkössijalla Googlen Play-kaupassa.

Loukiaisen mukaan Haastepelin vastaanotto on ollut pääosin hyvä. Hänestä on hienoa, että ihmiset ovat kertoneet omasta pelikokemuksestaan ja ehdottaneet kehitysideoita.

– Palaute on paras lahja, jonka voi saada. Jos joku näkee vaivaa kirjoittaakseen jotain, se on aina tosi kullanarvoinen juttu.

Haastepelin englanninkielinen versio julkaistaan kansainvälisillä markkinoilla elokuun aikana. Loukiainen on luottavaisin mielin, koska Suomessa moni on ollut pelistä innoissaan.

Tulevia pelejä

Pelistudiolla on tällä hetkellä tekeillä kaksi muutakin peliä. Ensimmäinen niistä on syksyllä julkaistava Good Mourning -peli, jonka muuttuva tarina kannustaa pelaamaan pelin monta kertaa läpi. Toinen taas on Leväluhta-työnimellä kulkeva kauhuseikkailupeli.

Platonic Partnership on vaasalainen pelistudio, jonka ovat perustaneet Henri Tervapuro, Juhana Lehtiniemi, Juho Kuorikoski ja Jussi Loukiainen vuonna 2017. Pelistudio keskittyy pääasiassa tarinapeleihin. Se tekee myös tilauksesta asiakkailleen räätälöityjä pelejä ja digitaalisia elämyksiä.

Elisa Siikonen

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka