Gubbrockarna taas vauhdissa, keikat alkavat Nabbenilta

Gubbrockarna on palannut koronatauolta ja tekee kesän ensimmäisen keikan kesäravintola Nabbenilla Maksamaalla ensi lauantaina 11. heinäkuuta. Konsertin ensimmäinen setti alkaa kello 18.

– Bändi on todella innostunut. Kaikki nyt vaan Nabbenille, jos haluatte nähdä ja kuulla soiton riemua. Keikalla on mukana parikymmentä motivoitunutta gubbaria, kapellimestari Joakim Kulju kertoo.

Gubbrockarna harjoitteli syksyn ja alkuvuoden sunnuntai-iltaisin, mutta sitten korona sulki kaiken, myös harjoittelutilat Vaasa-opistolla. Suurelle bändille tuli lisäksi kokoontumisrajoituksia.

Harjoittelu alkoi uudelleen kesäkuun helteillä rajoitusten hellitettyä. Nabbenin keikkaa varten Gubbrockarna on harjoitellut jälleen kerran viikossa.

– Koronatauon aikana bändin jäsenet ovat tehneet mielikuvaharjoituksia. Olen sanonut, että kuvitelkaa että olette Wembleyllä tai Royal Albert Hallissa, Kulju naurahtaa.

Hänen mukaansa tauko saattoi jopa tehdä hyvää soittajille. Sen aikana kukin ehti treenata itsekseen hankalia kohtia ja käydä biisilistaa läpi.

– Bändi on pitänyt itsestään huolta ja on nyt iskussa. Lonkat on leikattu, sydämet tahdistettu eikä kukaan sairasta koronaa, Kulju vakuuttaa.

Nabbenin biisilista koostuu osin bändin vanhasta Gubbrockarna-rebertuaarista, mutta myös uudemmasta musiikista.

– Eteenpäin pitää mennä. Mukana on paljon uusia ja nuoria jäseniä, joten on luonnollista, että myös ohjelmisto etenee kronologisesti, kapellimestari sanoo.

Nabbenilla tullaan kuulemaan muun muassa Bourbon Street, Twist and Shout, Suspicious Minds, The Road to Hell, Vingar, Heat is On, Kauppaopiston naiset, Simply the Best ja I Want to Break Free.

– Kaikille jotain. Gubbrockarna on monipuolinen bändi, Kulju kehaisee.