Glamouria pimeneviin syysiltoihin

Naiskuoro Nonen Vocals tarjoaa kaivattua hohtoa syksyn pimeneviin iltoihin. Kuoron jäsenet järjestävät lokakuussa esitettävän vauhdikkaan Glamour - Show & Dinner -ravintolaesityksen.

Tuumasta toimeen. Projekti sai kipinän viime syksynä, kun Wasa Teaterilla esitetyt konsertit saivat osakseen hyvää palautetta. Esityksessä kuullaan hittejä muun muassa ABBAlta, Adelelta sekä Madonnalta. Show on englanninkielinen.

Ohjelmistoon on lisätty myös uusia pop-, soul- ja jazz -sävytteisiä kappaleita 1940-luvulta tähän päivään asti. Esitys toimii tribuuttina vastikään menehtyneelle Aretha Franklinille.

Esitystä johtaa kuoron uusi johtaja Linda Rönnholm. Kapellimestarina toimii pianisti Stefan Jansson, kitaraa soittaa Janne Hyöty, bassoa Roger Bäck, koskettimia Johnny Nyström ja rumpuja Patrick Lax. Esitykseen osallistuu tanssijoita The Ritz Lindy Hoppersista sekä Flow Dance Companysta.

Ilta päättyy pitkään, monipuoliseen tanssisettiin, johon yleisökin on tervetullut liittymään. Liput sisältävät alkudrinkin sekä kolmen ruokalajin menun, joka tarjoillaan heti tapahtuman alkuun.

Kaikki haluavat soolon. Viime vuoteen verrattuna ohjelmassa on kuoron jäsenen Sofie Furun mukaan enemmän tanssia sekä koreografioita.

– Rytmiikkaa on myös työstetty ja painotus on musiikillisessa kokoonpanossa. Laulajat pääsevät esiintymään myös sooloina sekä pieninä ryhminä.

Furu kehuu, että laulajien uskallus on selkeästi lisääntynyt.

– Osittain ehkä siksi, että osalla kuoron jäsenistä on teatteripohjaa. Yhtäkkiä kaikki haluavatkin laulaa soolon, Furu naurahtaa.

Kuoro toimii Arbiksella myös kurssina. Suuren projektin toteuttaminen isolla porukalla on Furun mukaan ollut haastavaa, sillä kuorotoiminnan lisäksi monella on työ sekä perhe.

– Kuorossa on monen eri alan edustajia, aina lääkäreistä tuomareihin. On ollut todella mielenkiintoista huomata, miten eri ammattia edustavien ihmisten ajattelutavat eroavat toisistaan, kertoo Sugar House Publishing -kustannusyhtiön toimitusjohtaja, itsekin Nonen Vocalsin riveissä toimiva Ann Slangar.

Lopputulosta pääsee ihastelemaan Strampenille perjantaina 26.10. sekä lauantaina 27.10.

Meiju Pykäri