Uutiset

Frida Rosengård hurmasi yleisön

Frida Rosengård. Kuvat: Nadi Hammouda / Miss Suomi -kuvapankki
  • Vaasa

Miss Suomi 2020 -semifinaalivaiheessa Vaasasta on mukana kaksi nuorta kaunotarta: Frida Rosengård, 22, sekä Sonja Pylkkä, 22. Ilta-Sanomien lukijaäänestyksessä närpiöläinen Rosengård nappasi 19 prosentilla äänienemmistön. Rosengård oli tuloksesta yllättynyt, mutta iloinen ja kiitollinen.

– Miss Suomena haluaisin inspiroida ihmisiä uskomaan itseensä ja seuraamaan unelmiaan. Jokainen pystyy tekemään ihan mitä haluaa. Haluaisin päästä asemaan, jossa voin vaikuttaa ihmisiin positiivisesti.

Rosengård on rakastanut esiintymistä lapsesta asti ja tanssiharrastusten kautta siihen on ollut paljon mahdollisuuksia. Hän on kokeillut myös mallintöitä ja tulevaisuudessa media-ala kiinnostaa ammatillisesti. Ruotsinkieliselle Rosengårdille kisat ovat samalla kielikylpy.

– On vaikea tuoda esiin omaa persoonallisuuttani, kun en voi vain spontaanisti sanoa mitä haluan. Kisoissa kaikki ovat kuitenkin olleet tosi avuliaita.

Positiivinen minäkuva

Pylkkä puolestaan haluaa kannustaa nuoria hyväksymään itsensä.

Juontajan ja toimittajan töihin tähtäävä Pylkkä rakastaa esiintymistä ja kuvailee itseään periksiantamattomaksi, jalat maassa, järki päässä -ihmiseksi.

– Olen tähän ikään mennessä löytänyt itseni, minulla ei ole tarvetta vetää mitään roolia. Kisoissa ulkonäölliset vahvuuteni ovat klassisen kauniit kasvot, kapea vyötärö ja pitkät sääret.

Missivuotenaan Pylkkä haluaisi viedä nuorisolle positiivisen minäkuvan viestiä ja kiertää kouluissa puhumassa koulukiusaamisen estämisestä.

– Haluan kannustaa nuoria hyväksymään itsensä juuri sellaisina kuin he ovat. Muihin vertaaminen on turhaa. Olisi tylsää, jos kaikki ihmiset näyttäisivät samalta.

Missiemo huolehtii

Miss Suomi -kisaa järjestävän Finnartist Oy:n toinen omistaja Sunneva Kantola on ylpeä aiempien vuosien voittajien työurista missivuoden jälkeen. Hän kertoo, että kilpailijoiden koulutuksessa käytetään paljon aikaa itsetunnon vahvistamiseen, itsetuntemuksen kehittämiseen ja positiivisen viestinnän opetteluun.

Missikokelaat saavat opastusta myös sosiaalisen median käytössä ja esimerkiksi somekiusaamisesta on puhuttu.

– Kritiikkiä saa antaa ja kyseenalaistaa saa, mutta haukkua ei, raja menee siinä. Kenenkään ei tarvitse sietää ruokottomuuksia.

Kantola vastaa Miss Suomi -facebook-sivuilla henkilökohtaisesti myös negatiivisia kommentteja jättäneille ja kertoo, että on saanut sen ansiosta jopa anteeksipyyntöjä.

– Kilpailijoille sanon, että muistakaa hengittää syvään ja sitten vastaatte asiallisesti ja rauhassa, älkää lähtekö negaatioon mukaan. Häiriköt voi kuitenkin huoletta estää.

Rosengård ei ole vielä käynyt verkossa lukemassa kommentteja, mutta kiittelee organisaatiota somekoulutuksesta ja huolenpidosta. Pylkkä on saanut jonkin verran viestejä kilpailuun osallistumisen myötä, mutta positiivisessa hengessä.

– On ihanaa kun ihmiset ovat kiinnostuneita meidän matkastamme, Pylkkä toteaa.

Kilpailijoiden matkaa kohti finaalia voi seurata maaliskuussa Alfa-tv:llä alkavassa sarjassa. Miss Suomi 2020 kruunataan suorassa lähetyksessä 22.5.

Sonja Klippi-Ryhänen

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka