FestiVilla jatkaa popilla, Rockperry astetta rankemmalla musiikilla

FestiVilla ja Rockperry Reload soivat samana viikonloppuna ensi kesänäkin Villa Sandvikenin puistossa. FestiVillan promoottori Timo Tiilikka kertoo viimevuotisen yhteistyön sujuneen hyvin.

– Viime kesän tapahtuma oli ilmeeltään ja fiilikseltään kaikin puolin onnistunut tapahtuma. FestiVilla jatkaa popilla ja Rockperry tuo alueelle astetta raskaampaa rokkia, hän kuvailee.

Neljäs FestiVilla järjestetään perjantaina 12. kesäkuuta, ja sen artistivieraat ovat jo selvillä. Lavalle nousevat Arttu Wiskari, Paula Koivuniemi ja Teflon Brothers. Paikallisista artisteista kuullaan Kuningas Pähkinää ja Setä Tamua sekä The Heartbeat Bandia.

– Miettiessämme vetovoimaista naisartistia, joka saa väen liikkeelle, tuli heti mieleemme Paula. Hän on rokkimimmi isolla r:llä. FestiVillan miljöö on hänen musiikilleen sopiva, Tiilikka perustelee artistivalintaa.

20-vuotisjuhlat

Kuningas Pähkinä ja Setä Tamu ovat Tiilikan mukaan luvanneet lavalle spektaakkelin, josta puhutaan pitkään.

– He tekevät FestiVillassa ainutlaatuisen juhlakeikan 20-vuotisen yhteistyönsä kunniaksi, hän kertoo.

– Olemme pari vuotta miettineet, miten juhlistaa 20-vuotista taivaltamme. Tämä tilaisuus tuli kuin Manulle illallinen. FestiVillassa on valmiina mahtavat puitteet, iloitsee Setä Tamu alias Mikko Tamminen.

Rap-duo paljastaa nousevansa lavalle vaasalaisista muusikoista kootun livebändin kanssa.

– Olen todella innoissani. Siitä on ainakin 15 vuotta, kun viimeksi olen ollut mukana bändihommissa, Tamminen hehkuttaa.

Täysin livenä he eivät kutienkaan aio esiintyä.

– Keikka toteutetaan taustanauhojen ja bändin kera. 100 prosenttinen bändijuttu ei olisi mielenkiintoinen. Haluamme pysyä tällaisena bilejuttuna, Tamminen sanoo.

Sisäänajossa menee aikaa

Lauantaina 13. kesäkuuta festivaalialueen haltuun ottavan Rockperryn Reloadin ensimmäiset julkaistut artistit ovat pohjoisirlantilainen vaihtoehtometallia soittava Therapy? ja ruotsalainen Sparzanza. Vaikka viimevuotinen kävijätavoite ei ihan täyttynyt, Rockperryn promoottori Jouni Jaskari ei keksi negatiivista sanottavaa yhteisestä festivaalitapahtumasta.

– Toki toivoin, että ihmiset olisivat löytäneet tapahtuman hieman paremmin, mutta ei tällaisen rokin ja metallimusiikin tapahtuman brändääminen koskaan käy käden käänteessä, hän toteaa.

Yli 70 prosenttia illan festivaalivieraista oli Jaskarin mukaan ulkopaikkakuntalaisia.

– Paikalliset lähtevät aina viimeisenä mukaan. Vaasalaisia ei kuitenkaan ole vaikea saada liikkeelle. Festivaalin sisäänajo vain vie sen 2-4 vuotta, hän uskoo.

Loput Rockperryn esiintyjistäkaartista julkaistaan tammikuun lopussa.

– Tuomme paikalle yhteensä viisi tai kuusi bändiä. Vaikka viimevuotinen tapahtuma olisi taloudellisesti voinut mennä paremmin, en tänäkään vuonna ota varovasti, Jaskari sanoo.

Alueelle nousee kisakatsomo

Viikonlopun kävijätavoitteeksi järjestäjät ilmoittavat 8 000 festivaalivierasta. Mukaan on laskettu lauantaina järjestettävän ilmaisen lastenkonsertin kävijät.

– Viime vuonna jäimme alle 6 500 kävijään, mutta nyt olemme tilanneet hyvät kelit, Tiilikka heittää.

Festarialue on lauantaina varattu Vaasan kaupungin tukemalle lastenkonsertille kello 11-13 välisen ajan.

– Artistit ovat vielä haussa. Sen verran uskallan sanoa, että he tulevat olemaan televisiosta tuttuja lasten bändejä, Tiilikka kertoo.

Villa Sandvikenin puistoon nousee tänäkin vuonna karaoketeltta, joka muuntautuu lauantai-iltana kisakatsomoksi.

– Yksi kesän kohokohdista on 12. kesäkuuta alkava jalkapallon EM-turnaus, jossa Suomi on ensimmäistä kertaa mukana. Suomi pelaa lauantaina ensimmäisen pelinsä, jota voi seurata festarialueelle rakennetussa kisakatsomossa. Kisojen takia ei siis tarvitse jättää festareita väliin, Tiilikka painottaa.

Katja Lahti