Epic Emotions G7 testaa yleisönsä sietokykyä

Kino Ritz täyttyy suurista tunteista 10.5., kun sen valtaa vaasalaisen Human Design -bändin järjestämä kaksiosainen Epic Emotions G7 -konsertti.

Human Design -trion jäsen Kristian Tiihonen kertoo teatraalisuuden ja tunteiden olevan konsertin kantava teema. Moniulotteinen konsertti tarjoaa yleisölleen musiikkia aina EDM:stä yli 100-henkiseen kuoroon. Lisäksi ohjelmassa on muun muassa flamencotanssia, elokuvallisuutta ja valoefektejä.

Tunteet pääosassa

Nimensä mukaisesti konsertin on määrä herättää katsojassaan suuria tunteita. Tiihonen kertoo esityksen sekoittavan eri genrejä, mutta toisaalta tarkoitus on myös pitää musiikki mahdollisimman puhtaana ja autenttisena ilman turhaa päälle liimailua.

Toisinaan bändi on kokonaan pimennossa, jolloin yleisö saa keskittyä videonäytökseen. Toisinaan taas musiikki on korostetummassa asemassa.

– Tietysti haluamme panostaa äänentoistoon, valotekniikkaan ja videoihin, mutta niin haluavat kaikki muutkin. Erotumme joukosta teatraalisuudella. Lavalla nähdään paljon porukkaa: olemme kutsuneet esitykseen mukaan flamencotanssijoita, taustalaulajia sekä suuren, 100-henkisen kuoron.

Tiihosen mukaan G7 on edeltäjäänsä G6:n nähden energisempi ja monipuolisempi jo pelkästään olosuhteista johtuen.

– G6 järjestettiin Vaasan kirkossa, jolloin esimerkiksi savun käyttämistä jouduttiin rajoittamaan. Tällä kertaa savua ei tarvitse säästellä. Elokuvateatterina Ritz tarjoaa mahdollisuuden myös elokuvallisuuden korostumiseen.

Tavoitteena hämmentää

Tiihosen tavoitteena on, että konsertista lähtevä yleisö on jopa hieman hämmentynyttä ja saattaa pohtia, oliko kyseessä konsertti vai elokuva.

Hänen mukaansa konsertin monipuolisuus tekee siitä mielenkiintoisen ihan jokaiselle iästä tai mieltymyksistä riippumatta.

– Minulla on sellainen kunnianhimoinen tavoite, että konsertti tarjoaisi kaikille kaikkea. Yleensä sanotaan, että kaikkia ei voi miellyttää. Innostun siitä, jos minulle sanotaan, ettei jokin ole mahdollista. Kaikkea sellaista on heti päästävä yrittämään, Tiihonen nauraa.

Epic Emotions G4 Ritzissä oli loppuunmyyty menestys.

– Näin massiivista ja ainutlaatuista projektia on harvoin nähtävillä, Tiihonen lopettaa.

Meiju Pykäri