Energinen Sport aloittaa kotiputkella

Vaasan Sport aloittaa perjantaina viidennen perättäisen liigakautensa Kuparisaaressa kotiottelulla Lahden Pelicansia vastaan. Kotkapaitojen kapteeni Erik Riska, 29, on edustanut Sportia jokaisella näistä kausista.

– Mielenkiinnolla odotan tulevaa kautta, sillä nyt on tosi raikas meno sekä joukkueessa että organisaatiossa, Riska sanoo.

Seuran otteluohjelma on mielenkiintoinen, sillä viidestä ensimmäisestä ottelusta peräti neljä pelataan Kuparisaaressa.

– Tiedän vain sen, että aloitamme kotona Pelsuja vastaan. Ei sillä ole väliä, missä pelaamme. Jokaisessa pelissämme meidän pitää saada itsestämme paras irti.

Hyökkäysketjut uusiksi. Pelaajisto on vaihtunut jonkin verran viime kaudesta, mutta seura sai kiinnitettyä joukkueen viime kauden parhaat pistemiehet Joel Kivirannan, Olavi Vauhkosen, Antti Kalapudaksen ja Aleksi Ainalin.

– Meillä on nuori joukkue, jossa tosi moni pelaaja pystyy luistelulla haastamaan vastustajia. Pelitapamme on energinen, Riska tiivistää.

Uusia pelaajia on tullut joka osastolle. Maalissa Sami Aittokallio haastaa Mika Järvisen ja puolustuksessa nähdään yhtenä uutena miehenä kokenut taistelija Jyri Niemi.

Hyökkäykseen Sport on hankkinut muun muassa Roope Talajan, Toni Kallelan, norjalaisen Gustav William Borvikin, virolaisen Robert Arrakin ja kanadalaiset T.J. Fosterin sekä Brody Sutterin.

– Ryhmässä on hyvä fiilis ja se vain paranee, kun saamme yhteisiä kokemuksia jäällä ja sen ulkopuolella, Riska toteaa.

Paljon viikonloppupelejä. Riska valittiin joukkueen sisäisellä äänestyksellä kapteeniksi ja varakapteeneina ovat Oskari Manninen sekä Roope Talaja.

– Arki ratkaisee. Joka päivä pitää antaa jotain hyvää joukkueelle ja näyttää esimerkkiä.

Viime kaudella Sportin fanipääty kärsi loppukaudesta yleisökadosta. Nyt katsomoon ovat palaamassa myös ultrafanit, jotka riitautuivat viime kaudella Sportin seurajohdon kanssa.

Sport pelaa tällä kaudella aiempaa enemmän kotiotteluita perjantaisin ja lauantaisin.

– On tärkeää, että hallissa on porukkaa. Se luo hyvää fiilistä. Kun pelaamme hyvää ja raikasta peliä, niin yleisö on hyvin mukana ja päinvastoin. Meidän pitää pystyä antamaan sitä kautta tukemme, Riska painottaa.

Jaakko Jokela