Eläkeläiset ilahduttavat värikkäillä vappukukilla

Joukko vaasalaisia eläkeläisiä on laittanut puikot viuhumaan koronakaranteerin aikana. He ovat virkanneet pitsikukkia, joilla koristelevat Palosaaren torin puita vapuksi.

– Haluamme tuoda iloa kaupunkilaisille ja ohikulkijoille näin vapun aikaan. Saimme yhdessä aikaan suuren määrän pitsikukkia, jotka tuovat värikirjoa Palosaarelle, kertoo Sirpa Evwaraye.

Persoonallinen jälki

Palosaaren kirjastolla on ennen koronatilannetta kokoontunut naisporukka kirjojen ja kutimien parissa. Vaikka toiminta joutui tauolle, ryhmäläisten into käsitöihin ei lakannut.

Evwarayen mukaan porukalle ei tarvinnut sanoa edes puolta sanaa, kun Palosaaren torin pitsikukkaprojekti lähti vauhtiin.

– Olemme kokoontunut kirjastolla muutaman kerran kuukaudessa. Jokainen on tuonut omat kutimet ja tehnyt käsitöitä oman mielenkiintonsa mukaisesti. Torin pitsikukissakin näkyy jokaisen persoonallinen kädenjälki.

Heti kun koronatilanne hellittää, kirjaston toimintaa halutaan jatkaa.

– Ilman muuta jatkamme. Toiset ovat enemmän kiinnostuneita kirjoista ja toiset käsitöistä, ja Palosaaren lähikirjasto on hyvä paikka kokoontua, sanoo Evwaraye.

Yhteistä iloa

Pitsikukkien äiti on palosaarelainen Leena Laitala. Hän sai idean Kokkolasta, jossa puiden ja puskien pitsikukat ovat jo pidempään olleet perinteenä.

– Alun perin ajatuksena oli, että olisimme koristelleet vain pihapiiriä. Idea kuitenkin laajeni Palosaaren torille ja mukaan virkkaamaan lähti monia käsityöihmisiä. Saimme kaupungilta luvan torin kukille, joita kävimme yhdessä alkuviikosta ripustamassa, kertoo Laitala.

Laitalan kannustaa ihmisiä käsitöihin koronatilanteen aikana.

– Jos joku innostuu virkkamaan lisää kukkia, niitä voi käydä viemässä puiden oksille yhteiseksi iloksemme.

Raija Koivisto