Edustusjoukkue edustaa Junnuliigassa

EM-kisojen päätyttyä jalkapallo ei päättynyt, sillä kahden viikon kesätauon jälkeen VPS:n Junnuliiga teki viime keskiviikkona paluun päiväjärjestykseen. Ennen taukoa tapahtuma pidettiin poikkeuksellisesti Laihialla, mutta nyt ottelut pelattiin taas totuttuun tapaan Elisa Stadionilla.

Helteen jatkuessa Junnuliiga pysyi luonteeltaan kiitettävän kesäisenä. Kuuma ilmanala piti huolen siitä, että kylmät juomat kävivät kaupaksi. Paikalla olleiden katseita käänsi aivan stadionin yläpuolelta lentänyt DC3-lentokone. Lapset olivat selvästi kaivanneet jalkapalloa, sillä maaleja tuuletettiin villisti.

Korkeinta laatua

Junnuliigan yhtenä erikoisuutena on, että keskiviikkoisin Elisa Stadionin meiningeissä on mukana useita VPS:n edustusjoukkueen pelaajia. Virallisesti toiminnassa mukana on kolme edustusjoukkueen pelaajaa, joista yksi heistä on Aleksi Pahkasalo.

Pahkasalo toimii vuosina 2013 ja 2014 syntyneiden ikäryhmien vastuuvalmentajana. Heti Vaasaan tullessaan häntä ehdotettiin pestiin, sillä aiemmin KPV:ssa pelatessaan Pahkasalo oli ollut juniorityössä mukana yksilövalmentajana.

– VPS:n junioritoiminta on Suomen laatuluokitusjärjestelmän korkeimmalla tasolla. Oli hienoa tulla mukaan sellaiseen organisaatioon, Pahkasalo hehkuttaa.

Syvään päätyyn

Pahkasalo on saanut ensikosketuksensa jalkapalloon isän innostuksen myötä. Diplomaattiperheen poika pelasi ensimmäisen kerran junioriseurassa Puolassa.

Kokemusta hän kuvailee hyvin erilaiseksi verrattuna Junnuliigaan, sillä siellä toiminta meni syvään päätyyn ja vakavaksi hyvin nopeasti. Junnuliigassa päämääränä on, ettei kenelläkään mene motivaatio.

Pahkasalosta on kuitenkin tärkeää, että lajista selvästi innostuneille junnuille tarjotaan haasteita.

– Junnuliigassa pelaavat lapset ovat VPS:n tulevaisuus.

Hänen tavoitteensa on saada lapset jatkamaan seurassa, mutta jatkamisen halun pitää tulla lapselta itseltään.

Tehtävällä on Pahkasalolle henkilökohtaisesti suuri merkitys.

– Olen hyvin lapsirakas. On ilo toimia heidän apunaan, Pahkasalo sanoo.

Juuso Lindberg