Blues soi rakkaudesta musiikkiin

Maalahden ja Korsnäsin akselilla asustelevat kaverukset tutustuivat toisiinsa musiikkikurssilla. Myöhemmin he päätyivät äänittämään musiikkia kotitekoisella studiolla kesämökillä. Nyt blues-rock bändillä T&The Teasers on ensimmäinen levy lähes valmiina.

– Kitaristimme Magnus Holtlundilla on kesämökki, jossa on studio. Alunperin rakensimme sinne suihkuun lauluäänityskopin äänikankaasta ja vanhan aurinkotuolin patjasta, laulaja ja kitaristi Andreas Vägar nauraa.

Opettaja kannusti

Vuonna 2017 seitsenhenkisen bändin viisi jäsentä aloitti jokainen omalla tahollaan blues-rock-kurssin Maalahti-Korsnäsin kansalaisopistolla. Kurssilla bändin jäsenet tulivat toisilleen tutuksi ja yhteinen sävel musiikkiin löytyi.

– Meitä oli koko kurssiin nähden pieni porukka mukana. Ryhmä oli kuitenkin sen verran iso, että se olisi ollut ainakin kolmentoista hengen bändi, laulaja ja kitaristi Tua Storfors muistelee.

Hän muistaa yhä kurssin opettajan kannustavat sanat bändin perustamiseen ja omien kappaleiden tekemiseen. Opettajan innoittamana bluesista kiinnostunut porukka päätyi yhteen ja soitteli yhdessä pääasiassa cover-kappaleita.

– Tähän mennessä olemme esiintyneet Vaasasta aina Kristiinankaupunkiin asti pienissä ja vähän isommissa tapahtumissa, kuten Taiteiden yössä, Storfors kertoo.

Haaveena oma musiikki

Vaikka bändi on soittanut mielellään muiden artistien kappaleita, on oma musiikki ollut haaveena jo pidempään.

– Andreas on kirjoittanut suurimman osan kappaleistamme, mutta kaikki ovat yhtälailla mukana tuotannossa. Kappaleet vaihtelevat ja ovat moninaisia, mukana hidasta ja nopeatempoista, Storfors kuvailee.

Lyhyessä ajassa syntyi monta omaa kappaletta. Muusikot päättivät, että he kokeilevat ensin itse äänittää.

– Tunne kappaleesta on mielestäni se tärkein. Vaikka kappale ei suoraan olisi omasta kokemuksesta kirjoitettu, niin sen tuntee miten kappaleen kuuluisi mennä, Vägar sanoo.

Äänityksen tuloksena oli kolmetoista omaa kappaletta, jotka parin puhelun jälkeen päätyivät AIM-studiolle Korsnäsiin miksattaviksi.

– Miksaaja on tuttu, johon silloin tällöin törmään musiikin merkeissä. Päätin kysyä ja hän suostui miksaukseen, sillä puolet työstä oli meidän osalta äänityksen takia jo tehty, Vägar lisää.

Äänitetyistä kappaleista kaksi on jo julkaistu. Seuraavaksi vuorossa on levy, joka julkaistaan syksyllä. Bändin toivomuksena on, että tulevat live-esiintymiset lähtisivät käyntiin omalla tuotannolla.

Vägarin mielestä tärkeintä on kuitenkin se, että on saanut ja saa jatkossakin soittaa yhdessä.

– On hienoa, että löysimme toisemme ja saamme yhdessä tehdä sitä mistä pidämme, eli soittaa ja esiintyä.

Emilia Kovanen