Uutiset

Band Jam siirtyy verkkoon

Band Jameja ei tänä keväänä koronaepidemian vuoksi järjestetty, mutta muusikoilta odotetaan videonpätkiä tapahtuman facebook-sivulle. Kuva: Panu Savinainen
  • Vaasa

Tämän kevään Wasa Band Jam -tapahtuma jäi koronaepidemian vuoksi järjestämättä, mutta järjestäjät ideoivat tilalle sometapahtuman.

Tapahtuman facebook-sivulle ilmestyi maaliskuun viimeisenä päivänä viesti: Vaasalaiset muusikot, pidetään yhdessä hauskaa ja täytetään some musiikilla! Tehdään yhdessä hyvää! Piristetään vaasalaisten mieliä!

– Jamien peruminen luonnollisesti harmitti. Mietimme, löytyisikö tilalle jotain korvaavaa ja hauskaa. Monet bändit olivat tehneet paljon valmisteluja jameja varten, yksi järjestäjistä Matti Vahtera harmittelee.

Facebook-viestissä pyydettiin bändejä lähettämään tapahtuman sivulle jamitteluvideo. Videot osallistuvat samalla kilpailuun, jossa on pääpalkintona saunailta kahdeksalle Skylla. Viisihenkinen raati, joka koostuu Band Jamin järjestäjistä valitsee voittajan.

– Toivottavasti porukat osallistuvat. Kaikenlaiset videot ovat tervetulleita, porukat voivat laulaa vaikka suihkussa. Tärkeintä on, että videosta välittyy musiikin tekemisen hauskuus, Vahtera sanoo.

Musiikilla tylsyyttä vastaan

Kilpailu on voimassa 15.4. asti. Vahtera toivoo, että videoita tehdään Band Jam -hengessä. Tarkoitus ei ole kuvata kokonaista keikkaa, vaan kisaan odotetaan lyhyitä pätkiä.

– Useampi lyhyt pätkä on verkossa parempi kuin yksi pitkä. Ei ole väliä soittaako yksin, kaksin tai bändin kanssa, kunhan muistetaan pitää turvalliset välimatkat kanssasoittajiin. Nyt on oiva tilanne musisoida, ettei aivan tylsistytä, Vahtera heittää.

Hän sanoo odottavansa jännityksellä, mitä ihmiset saavat aikaiseksi.

– Band Jameihin oli valmisteltu paljon vaateita ja erilaisia esityksiä. Sääli, ettei niitä päästy näkemään livenä tänä keväänä. Jamien jälkeinen krapula on ollut aina kiva, Vahtera naurahtaa.

Band Jam syksyyn?

Vahtera sanoo toivovansa, että videoita virtaisi sisään sen verran, että sometapahtumasta kehkeytyisi kunnon kisa.

– Vaasalainen soittajakunta on aina osannut laittaa itsensä likoon. Tuskin tämän myötä se muuttuu. Uskon, että luvassa on laadukasta kamaa, sillä Jameihin oli tulossa paljon soittajia, joilla on studiot käytössä, Vahtera pohtii.

Tämän vuoden Band Jameja ei Vahteran mukaan ole vielä haudattu, vaan niiden siirtoa syksyyn mietitään.

– Emme ole vielä päättäneet. Hoidetaan nyt ensin tämän hyvänmielentempaus, elävöitetään sillä nettimaailmaa. Tiedä vaikka tästäkin tulisi pysyvä tapahtumaa, Vahtera heittää.

Katja Lahti

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka