Bambuvaateliike rantautui Vaasaan

Vaasalainen Linda Fors ihastui matkallaan Ruotsissa bambuvaatteita myyvään Movesgood–vaatemerkkiin. Hän osti muutaman kappaleen kokeilumielessä itselleen ja päätyi lopulta perustamaan Vaasan ydinkeskustaan oman vaateliikkeen.

Liikkeen avajaisia vietettiin viime viikon perjantaina.

– Olimme reissussa Ruotsissa, kun löysimme lentokentältä pop up-liikkeen, jossa myytiin eettisesti tuotettuja ja bambuista tehtyjä vaatteita. Mallistot ja erityisesti niiden väriskaalat näyttivät hyviltä ja tuotteiden elinkaari on pitkä, joten ostin muutaman tuotteen. Pakkohan niitä oli sen jälkeen saada paljon lisää, Fors kertoo.

Innoissaan ideasta

Fors tulee yrittäjäperheestä, joten idea omasta vaateliikkeestä ei kuulostanut yhtään hullummalta.

– Kun soitin ideastani tätä vaatemerkkiä myyvälle yritykselle Ruotsiin, he olivat ideasta hyvin innoissaan ja halusivat tehdä kanssani yhteistyötä. Kyseistä vaatemerkkiä ei ole myyty Ruotsissa kuin pääasiassa pop up -liikkeissä. Sain lähes samantien oikeudet myydä merkkiä Suomessa, Fors sanoo.

Fors lähti työstämään ideaa ostamalla itselleen isomman erän vaatteita. Hän kiersi messuja ja muita tapahtumia, joissa ihmisten vastaanotto vaatemerkille oli erittäin positiivista.

Lopulta vastaan tuli liiketilan hankkiminen ja yrityksen brändäys, johon lähtivät mukaan Forsin oma tytär sekä graafisena suunnittelijana työskentelevä aviomies. Liike sai nimen Modesta.

– Lähdin soittelemaan liiketiloista ja halusin ehdottomasti kivijalkaliikkeen keskustaan. Sain kuulla, että Hartmaninkujalla monta vuotta ollut suutari lähtee tiloista keväällä pois, joten se olisi minulle vapaa silloin. Sitten tulikin korona, Fors sanoo.

Kesällä oli tehtävä päätös liiketilasta ja Fors päätti tarttua tilaisuuteen. Koronakin oli hieman hellittänyt otettaan ja Fors perheineen uudisti liiketilaa parisen kuukautta.

Positiivisin mielin

Kun kaikki oli lähes valmista, Vaasasta tuli Suomen yksi pahimmista koronaviruksen keskittymistä. Fors kuitenkin näkee asiassa paljon hyvää.

– Meillä on etätöiden takia ollut paljon enemmän aikaa suunnitella ja toteuttaa esimerkiksi remonttia ja sisustusta. Heti avajaispäivästä alkaen liikkeessä on ollut todella paljon asiakkaita, hän iloisee.

Forsin haaveena olisi tulevaisuudessa avata oma verkkokauppa.

– Tyttäreni ja mieheni ovat molemmat valokuvaajia, ja oman verkkokaupan myötä ihmiset pääsisivät paremmin tutustumaan merkkiin,.

Fors on kaikin puolin erittäin onnellinen, kun on saanut mahdollisuuden avata Modesta-liikkeen keskustaan.

– Minulla on erittäin vahva usko tulevaisuuteen, Fors sanoo.

Emilia Kovanen