Asukkaat päättivät herättää Korkeamäen jälleen henkiin

Korkeamäen asukkaat viettivät kesäkuun lopussa viihtyisää kesäiltaa piknik-hengessä. Asukasyhdistyksen puheenjohtaja Markku Pulli iloitsi alkavasta perinteestä ja yhteisöllisyydestä.

– Tapahtuma järjestettiin nyt toista kertaa Korkeamäen veneiden säilytyspaikalla, ja tänäkin vuonna saimme nauttia hienosta kelistä. Eräs asukas toi jopa tonkallisen raparperi-mansikkamehua kaikille jaettavaksi.

Kaupungin kesäartistit viihdyttivät piknikväkeä, ja lapsille oli järjestetty temppurata.

Korkeamäen yhteistoimintaa on viime vuosina viritetty uudelleen käyntiin.

– Pari vuotta sitten meillä oli vaihtoehtona liittyä toiseen asukasyhdistykseen. Päätimme kuitenkin, että ensin kokeilemme elvyttää toimintaa omilla voimilla. Olemme onnistuneet hyvin, ja myös hallitus on saanut uutta virtaa uusista, nuoremmista tekijöistä, Pulli kiittelee.

Asukasyhdistys on kesäillan lisäksi toteuttanut kahtena vuotena kirpparipäivän talojen pihoissa ja päiväkodin parkkipaikalla syyskuun alussa.

– Tänä vuonna on tarkoitus osallistua GardenFestiin, joka on vaasalaisten oma piha- ja puutarhajuhlapäivä. Päivää vietetään lauantaina 1. syyskuuta.

Pulli kertoo, että yhteistyö päiväkodin kanssa on toiminut hienosti, ja joulun alla päiväkodin pihalla on luvassa myös joulunavaustapahtuma.

Korkeamäen rakentaminen on aloitettu vuonna 1954. Vuoden 1988 tietämillä Korkeamäelle muuttaneet Pulli ja hallituksen jäsen Raimo Sillanpää ihailevat kaupunkikuvaa, jossa näkyy eri vuosikymmenien kerrostuneisuus.

– Rakennuslinjat ovat puhdastyylisiä, ja esimerkiksi Näädäntien ja Karhuntien rakennuskannat ovat omien aikakausiensa kuvauksia. Viiden viime vuoden aikana Korkeamäellä on tapahtunut selkeää sukupolvenvaihdosta, ja alueelle on muuttanut paljon lapsiperheitä.

Elävän kaupunginosan historia halutaankin kirjoittaa kansiin.

– Olemme asukasyhdistyksessä jo pidempään suunnitelleet alueen historiikin kokoamista. Korkeamäellä asuu vielä ihmisiä, jotka muistavat alueen rakentumisen ensimmäisiä vaiheita. Olisi tärkeää saada nämä muistot talteen myös tuleville sukupolville.

Raija Koivisto

>>>>>>> Stashed changes