Uutiset

Astrologilta haetaan apua kriisitilanteisiin

Anne Sundellin kotoa löytyy kasa astrologiaa käsitteleviä kirjoja. Apuna on usein myös tietokoneohjelma, jolla voi laskea taivaankappaleiden sijainteja. Kuva: Janette Litmanen
  • Vaasa

VIIKON VIERAS: Englannissa ja muissa Euroopan maissa ollaan ainakin 50 vuotta edellä Suomea. Siellä astrologi voi tehdä työtään ilman, että ihmiset nauravat, sanoo Anne Sundell.

Sairaanhoitaja ja kehityspsykologi tutkii nykyään taivaankappaleiden sijainteja. Päätoimisena astrologina Sundell on työskennellyt puoli vuotta.

– Monet ajattelevat, että tämä on ennustamista. Kyse on kuitenkin vain matematiikasta.

Apuna kirjat ja tietokoneohjelma. Astrologiassa taivaankappaleiden suhteellisia asemia ja niiden välisiä kulmia verrataan ihmisten syntymä- ja vuosikarttoihin. Karttoja varten tiedossa pitää olla tarkka syntymäaika ja -paikka.

– Niiden avulla teen tarkan kuvan taivaasta sillä hetkellä, kun ihminen on syntynyt. Katson, mikä planeetta on ollut milläkin asteella, Sundell kertoo.

Vuoden teemoja katsotaan vuosikartasta, johon vaikuttaa taivaankappaleiden, kuten planeettojen, liikehdintä.

– Siinä on paljon laskemista. Apunani ovat kirja ja tietokoneohjelma.

Henkilökohtaista kehitystä. Sundell antoi oman syntymäkarttansa tutkittavaksi jo vuonna 1996. Silloin vaasalaisnainen ihmetteli, miten ennestään tuntematon astrologi tiesi paljon asioita hänen elämästään.

– Aloin lopulta tutkiskella omaa karttaani.

Psykologista astrologiaa Sundell opiskeli etäopiskeluna. Välillä hän kävi Lontoossa suorittamaan opintojaan.

Psykologisessa astrologiassa on hänen mukaansa kyse henkilökohtaisesta kehityksestä.

– Pääosa astrologeista työskentelee pääkaupunkiseudulla. Olen yksi harvoista ruotsin kielellä työskentelevistä astrologeista Suomessa.

Asiakkaina lääkäreitä ja opettajia. Sundelliin otetaan usein yhteyttä ongelmatilanteissa. Parisuhdeasiat ja kriisit ovat yleisimpiä syitä kääntyä astrologin puoleen.

– Astrologisesti kolmenkympin kriisi tarkoittaa Saturnuksen paluuta. Silloin halutaan suuntaa elämään selvittämällä, mitä taivaalla liikkuu tällä hetkellä.

Sundellin asiakkaina on muun muassa lääkäreitä ja opettajia. Osa käy vastaanotolla Viikingalla, ja toiset soittavat puhelimitse.

– Käymme syntymäkartan energiat läpi ja katsomme tulevan vuoden teemoja. Jos emme tapaa, lähetän äänitetyn tulkinnan asiakkaalle postilla.

Kartoista voi tulkita yksityiskohtiakin. Lehtien horoskooppeihin Sundell ei usko.

– Ovathan ne hauskoja lukea, mutta siihen se jää.

Viihdeteollisuuden horoskoopeissa luotetaan pelkästään aurinkomerkkiin, eli syntymäkauteen. Tarkan horoskoopin selvittämiseksi astrologin pitää kuitenkin tietää enemmän.

– Kun tiedossa on tarkka syntymäaika ja -paikka, voidaan laskea henkilökohtainen horoskooppi.

Syntymä- ja vuosikartoista voi Sundellin mukaan havainnoida paljon eri teemoja ja jopa yksityiskohtia.

– Kartoista voi löytää esimerkiksi perhe-elämään liittyviä muutoksia.

Taivaankappaleiden sijainteja voisi tulkita joka päivä, mutta Sundellin mukaan siinä ei ole järkeä.

– Silloin saisi laskea koko ajan.

Tulkintoja Taiteiden yössä. Sundell esittelee astrologiaa Vaasan Taiteiden yössä. Hänellä on oma piste Ateljé Tornissa koko illan.

Siellä hän pitää puolen tunnin tapaamisia, joissa tutkitaan ihmisten aurinko-, kuu- ja nousevia merkkejä. Tapaamisiin tulee varata aika etukäteen sähköpostitse.

– Tapaamisissa ihmiset saavat tietää, mistä astrologiassa oikein on kyse.

Janette Litmanen

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka