Asiakastilaisuus on osa koulutusta

Vamian aikuiset parturi-kampaajaopiskelijat järjestävät 11.10. asiakastilaisuuspäivän. Tapahtuma järjestetään ensimmäistä kertaa.

– Asiakastilaisuudessa teemme esimerkiksi hiusmuotinäytöksen, pikakampauksia, glitter-ehostuksia ja tuote-esittelyä. Lisäksi tarjolla on pientä purtavaa, Emmi Rautakorpi kertoo.

Rautakorpi on tapahtuman lisäksi mukana tulevissa ammattitaidon SM-kilpailuissa Taitajissa. Kyseessä on Suomen suurin vuosittainen ammatillisen koulutuksen tapahtuma, jossa ammattiin opiskelevat nuoret kilpailevat oman alansa Suomen mestaruuksista.

Asiakaspäivässä on mukana yli 10 yhteistyökumppania.

– 40 ensimmäiselle asiakkaalle on luvassa yllätyspussi sisältäen meidän kokoamiamme hiusten- ja kauneudenhoitotuotteita eri yhteistyökumppaneilta, Annukka Ranta sanoo.

Osa uutta kurssia

Tilaisuus järjestetään osana opiskelijoiden myyntityö- ja asiakaslähtöinen palvelu hius- ja kauneudenhoitoalalla -kurssia. Kyseessä on uusi tutkinnon osa.

– Opiskelemme hiusalan ammattilaisiksi kahdessa vuodessa kolmen vuoden sijaan, meillä ei aika riittäisi tekemään kaikkia näyttöjä yhdellä kertaa. Siksi järjestämme tämän asiakasillan, Annika Laitamäki ja Angelica Smeds selittävät.

Tilaisuudessa opiskelijoiden asiakaspalvelutaitoja arvioi ulkopuolinen arvioija yhdessä opettajien kanssa. Tarkoituksena on kartoittaa opiskelijoiden myynti- ja asiakaspalvelutaitoja. Lisäksi oppilaat kirjoittavat päivästä erillisen raportin ennen virallista arviointia.

– Päivä tulee olemaan siitäkin mielenkiintoinen, että meillä ei ole ollut minkäänlaista budjettia illan järjestämiseen, eli järjestämme sen niillä resursseilla, mitä meiltä löytyy, Tanja Korpela kertoo.

Tietoa tapahtumasta on pyritty levittämään jakamalla esitteitä kauppoihin ja kertomalla siitä muun muassa Facebookin kautta.

– Olemme panostaneet tapahtumaan älyttömän paljon ja kyseessä on kuitenkin yksi koulutehtävä, joten tietysti toivomme, että ihmisiä olisi paljon, vaikka vähän jännittääkin, Annukka Ranta sanoo.

Kannustetaan opiskeluun

Tapahtumassa kerrotaan myös lisää parturi-kampaajaksi opiskelemisesta, sekä uudesta hius- ja kauneudenhoitoalan erikoisammattitutkinnosta.

Parturi-kampaaja opiskelijat kannustavat erityisesti muita aikuisia ihmisiä kouluttautumaan rohkeasti uudelleen, jos nykyinen ala ei tunnu enää omalta.

– Olin 15 vuotta lähihoitajana, mutta sama homma ei enää kiinnostanut. Lähipiirini kannusti minua opiskelemaan uuden ammatin ja haluan kannustaa tapahtumassa myös muita siihen, Sanna Koskiniemi kertoo.

Tapahtuma järjestetään Vamian Studio Parcoksessa kello 17 alkaen. Tapahtuma on maksuton ja avoinna koko perheelle kello 19 saakka.

Emilia Kovanen