Asiaa, viihdettä ja hyväntekeväisyyttä

Vasara-messut valtaavat Botniahallin lokakuun viimeisenä viikonloppuna 20. kerran. Juhlavuoden kunniaksi messujen ohjelmallista sisältöä on lisätty. Televisiosta tuttu huutokauppakeisari Aki Palsanmäki vetää sunnuntaina hallissa hyväntekeväisyyshuutokaupan.

Ohjelmavastaava Jasmin Granholmin mukaan paikalla kaupataan näytteilleasettajien ja yhteistyökumppaneiden lahjoittamia tavaroita.

– Tuotto menee kokonaisuudessaan hyväntekeväisyysjärjestö Project liville. Paikalla on myös apumies Markku, joka nikkaroi kanssani ennen huutokauppaa. Joku onnekas saa huutaa itselleen puunkantotelineen design by Markku, Granholm vinkkaa hymyillen.

Molempina päivinä messuhallissa on sisustustavaroiden vaihtotori, jossa järjestäjät toivovat tavaran kiertävän vilkkaasti. Messuvieraat voivat projektivastaava Hanna Nyholmin mukaan tuoda sinne kotoaan tarpeettoman sisustusesineen ja vaihtaa sen itselleen mieluisaan tavaraan.

– Toivottavasti ihmiset ottavat vaihtotorista kopin ja siitä tulisi jokavuotinen perinne, hän heittää.

Naisiin panostettu

Asumis-teemaa paikalla on esittelemässä yli 100 näytteilleasettajaa. Myyntipäällikkö Mikael Lindholm kertoo, että viime vuoden kävijäpalautteen mukaan messuille toivottiin enemmän huonekaluja ja sisustamista.

– Nyt voimmekin sanoa, että naisiin on panostettu lisäämällä muun muassa huonekalujen määrää. Hallissa on noin 400 neliömetrin ala, jossa niitä esitellään, Lindholm sanoo.

Granholm sanoo odottavansa innoissaan muun muassa kolmen somevaikuttajan suunnittelemia ja toteuttamia mallihuoneita.

– Heidän nimensä paljastetaan myöhemmin, mutta voin sanoa, että yhdellä heistä on instagramissa noin 240 000 seuraajaa, hän paljastaa.

Sisustus- ja lifestylevaikuttajat sisustavat messuille kolme huonetta yhteistyössä sisustus- ja huonekaluyritysten kanssa.

Sosiaalisin media

Lauantaina vaasalainen asuntosijoittaja Sami-Jaakko Konttas kertoo asuntosijoittamisesta ja asuntojen flippauksesta. Hän johdattelee kuulijat asuntosijoittamisen maailmaan kertomalla, miten hänen sijoittamisen nälkänsä on vuosien mittaan kasvanut ja kehittynyt.

Samaiselle lavalle nousee myös Vimpelin kunnanjohtaja kertomaan ajatuksiaan digitalisaation vaikutuksista tulevaisuuden maaseutuasumiseen.

Lauantaina messuvieraat voivat osallistua ja seurata paneelikeskustelua, jossa käsitellään tulevaisuuden asumisen megatrendejä.

Granholmin mielestä messut ovat maailman sosiaalisin media.

– Digiaikana kasvokkain kohtaamisen merkitys vain kasvaa, hän painottaa.

– Messuilla ihmisten käytössä on laaja kirjo asiantuntijoita. Netissä ostoksia tehtäessä ihminen joutuu yleensä olemaan oma asiantuntijansa, Lindholm lisää.

Lapsille riittää Nyholmin mukaan hauskaa puuhaa Hopsis leikkimaassa. Lauantaina messuvieraita viihdyttää myös Korsholm Big Band.

Vasara-messut järjestetään 26.-27.10. Botniahallissa.

Katja Lahti