Uutiset

Apteekeissa suositellaan etäasiointia

Apteekki Anne Palanderin mukaan apteekkiasioissa suositellaan nyt etäasiointia. Apteekki Kivihaan toinen noutoautomaatti on tullut Gerbyn S-markettiin. Kuva: Apteekki Kivihaka
  • Vaasa

Apteekit noudattavat viranomaisten ohjeita koronatilanteen aikana sekä suojaavat asiakkaita ja henkilökuntaa apteekin tiloissa monin eri tavoin. Apteekki Kivihaka on esimerkiksi laittanut suojapleksit asiakaspaikoille.

– Palveluvalintapuolella apteekin henkilökunta pitää suojakypärää, koska siellä hyvän palvelun ja tietosuojan vuoksi on oltava lähempänä asiakasta. Tämä on suojana molemmille osapuolille ja toivottavasti kukaan ei koe sitä loukkaavaksi, sanoo apteekkari Anne Palander.

Etäasioinnin mahdollisuudet

Apteekkiasioissa suositellaan nyt etäasiointia. Palanderin mukaan nyt on erityisen tärkeää kiinnittää huomiota siihen, ettei tule asioimaan apteekkiin, jos on flunssainen olo tai muita hengitystieoireita.

– Pyydä tällöin toista asioimaan puolestasi tai käytä apteekin verkkopalvelua. Myös perussairautensa tai ikänsä puolesta riskiryhmiin kuuluviin asiakkaiden olisi hyvä toimia näin. Toisen puolesta asioidessa tarvitsee mukaan hänen Kela-korttinsa ja tiedon siitä, mitä lääkkeitä hän tarvitsee.

Palanderin mukaan verkkoapteekin kautta voi ostaa lähes kaikkia apteekin tuotteita, jotka toimitetaan apteekin noutoautomaatteihin, Postin pakettiautomaattiin tai kotiinkuljetuksena.

– Reseptilääkkeiden osalta apteekki soittaa asiakkaalle, sillä laki velvoittaa apteekkia ottamaan yhteyttä lääkeneuvonnan antamiseksi. Gerbyn S-marketin uuteen noutoautomaattiin voimme toimittaa myös jääkaapissa säilytettäviä tuotteita, sillä siinä on kylmälokero.

Päivystys muuttuu

Vaasan Vanhan Apteekin apteekkari Anja Borgmästars ja Vaasan Kuninkaan Apteekin apteekkari Petter Ström kehottavat asiakkaita olemaan tarvittaessa puhelimitse yhteydessä. Strömin mukaan moni asia hoituu hyvin puhelimitse ja tuotteiden kotiinkuljetus järjestyy tarvittaessa.

– Jos apteekkiin ei itse pääse, voi soittaa meille ja selvitämme, mikä on paras tapa asioida. Myös läheistään voi pyytää asioimaan apteekissa puolestaan. Tulossa on myös videoapteekkipalvelu, kertoo Borgmästars.

Vaasan Keskusapteekin apteekkari Tiina Heikkilän mukaan suomi.fi:ssä voi tehdä sähköisen valtakirjan apteekkiasiointiin. Myös hän kannustaa apteekin asiakkaita verkko- ja puhelinasiointiin.

– Vaasan apteekkien päivystyksiin on tulossa tämän viikon jälkeen muutos ja päivystysaukioloajat loppuvat toistaiseksi. Ajantasaiset tiedot kaikkien apteekkien aukioloajoista ja palveluista löytää nettisivulta apteekki.fi, neuvoo Heikkilä.

Raija Koivisto

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka