Muut

Andy-kirjassa kuuluu hyvin McCoyn ääni

Andy McCoylta ilmestyy uutta musiikkia maaliskuussa. Tauluja hän maalaamelkein koko ajan. Kuva: Päivi Helakallio-Ranta
  • Vaasa

Monen mielestä Andy McCoy on enemmän ilmiö kuin ihminen. Mielikuva johtunee osittain siitä, että miestä ei ole saatu pysäytettyä ja ravisteltua roolin takaa.

Tietokirjailija Lamppu Laamanen löytää tuoreessa Andy-kirjassaan kuitenkin kohtuuhyvin McCoyn oman äänen.

Kitarointi sekä sävellysten ja sanoitusten teko ovat ominta McCoyta.

– Päässäni soi koko ajan musiikki, ja sinne pälähtää alati sanoja. Sävelmät ja sanat tulevat jostain käyttööni ja kauttani ihmisten kuultavaksi. Se on siunaus, McCoy puhuu.

McCoy osaa kepittää

McCoy kykenee keräämään ympärilleen kelpo soittajia. Hanoi Rocks ei syntynyt sattumalta. Se sytytti ihmisiä eri puolilla maailmaa.

McCoy on liikehtinyt ja liekehtinyt intensiivisesti kaikkialla pallollamme. Englanti, Yhdysvallat, Intia, Italia, Japani, Australia ovat muiden muassa maita, joihin hän on musiikillisen jäljen jättänyt.

McCoy sanoo olevansa läntinen mies. Etenkään entisistä Itäblokin maista hän ei paljon perusta.

– Itäblokki sori, ehkä mä oon kasvanu yltäkylläisessä länsimaailmassa, mutta mikä tori sellainen on, jolla myydään vaan perunoita, porkkanoita ja retiisejä, McCoy kyselee hänestä tehdyssä uutuuskirjassa.

Käsiaseita

McCoylla on hieman outo viehtymys käsiaseisiin. Siitä on uutuuskirjassa useita esimerkkejä. Armeijaa mies ei käynyt. Hänen suvussaan tuo ruotu on kuitenkin hoidettu vähintäänkin kunniakkaasti. Serkku Petri Hulkko on tällä erää maavoimien komentaja ja kenraaliluutnantti.

Syntymänimeltään muusikko on Antti Hulkko. Mikä on rakkainta musiikin tekemisessä? Entä mikä siinä on raskainta?

– Rakkainta on, kun biisi on valmis ja sen saa käyttöön. Raskainta on, kun jollain keikalla pitää vetää jotain vanhaa biisiä 50 000:nnen kerran, McCoy juttuaa.

Häntä mietityttävät uskonnolliset kysymykset.

– Oletko sä tuntenut koskaan Pyhää Henkeä? Ilman Jeesusta ihmisillä ei olisi Pyhää Henkeä. Jeesus oli moraalisesti täydellisin ihminen, joka on elänyt, mutta se ei ollutkaan ihminen. Kolme päivää kuolleena, mutta heräsi henkiin, McCoy puhuu.

Tuottelias kirjailija

Huumeet ovat olleet isossa roolissa Andyn elämässä. Niitä hän käyttänyt omien sanojensa mukaan niin paljon, että lienee kai jonkinlainen ihme, että hän yhä keskuudessamme kulkee.

McCoy on tottunut siihen, että monet haluavat ikuistaa julkisuudesta tutun ihmisen.

– Luonnollisesti ja sydämellisesti mua lähestyvät saavat aina nimmarin ja selfien. Reaktioni on kiinni heidän lähestymistavastaan. Maaseudun ja isompien kaupunkien välillä on iso ero. Landella jengi on aidosti ilahtunut, kun minä ilmestyn männikköön. Spontaanisti, mutta vähän arasti lähestyvät saavat multa aina hyvän vastaanoton, Andy lupaa.

Kaksi kirjaa tänä vuonna julkaissut, Raippaluodossa aikaisin keväästä myöhäiseen syksyyn asuva, Laamanen ei hellitä.

– Seuraava kirjani on jo tekeillä. Sen päähenkilö on rokimpi kuin Andy McCoy, Dave Lindholm ja Pelle Miljoona yhteensä. Kyseessä on Miina Äkkijyrkkä, Laamanen lausahtaa.

Hannu Ranta

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka