Uutiset

Alakoululaiset huovuttivat 170 Suomen lippua Korsholmanpuistikolle

Alakoulun oppilailta meni puolisen tuntia huovutetun lipun tekemiseen. Valmiit liput kiinnitettiin yhteen suureksi teokseksi ja ripustettiin Korsholmanpuistikon puihin. Kuva: Paula Kaskimaa
  • Vaasa

Keskuskoulun edustalla, Korsholmanpuistikolla, on viime viikon tiistaista asti ollut esillä pitkä rivi käsintehtyjä siniristilippuja.

Liput ovat syntyneet Taito Etelä-Pohjanmaa -yhdistyksen toimesta Liputetaan yhdessä -pajassa. Lippuja liehuu kadun koristeena jopa 170 kappaletta.

Lippupajassa käsityö- ja muotoilukoulu Näpin opettaja Pipsa Mustalammi opetti ensin omat käsityöoppilaansa valmistamaan lippuja neulahuovuttamalla. Valkoisen huopakankaan päälle ristittiin kaksi huopapalaa, jotka kiinnitettiin pohjaan neulalla huovuttaen.

Kun Mustalammin omat oppilaat taisivat lippujen teon, saivat he itse toimia käsityöohjaajina kahdeksalle Keskuskoulun alaluokalle, jotka saapuivat käsityöpajaan tekemään omanlaisensa huopaliput.

– Lapset olivat innoissaan. Heidän mielestään tällainen yhteisöllinen projekti oli hauska, vaikka töitä ei saanutkaan itselleen, vaan ne kerättiin suureksi yhteiseksi taideteokseksi. Ja nyt se on tuolla, kaikkien nähtävillä, Mustalammi sanoo.

Hyvä Suomi! Liputetaan yhdessä -pajan tarkoituksena on ollut tuoda käsillä tekemistä näkyvästi esille. Paja on toteutettu myös viidellä muulla paikkakunnalla, ja sen toteuttamiseen saatiin apuraha Taiteen edistämiskeskukselta.

Mustalammin mukaan jokainen paikkakunta on itse saanut päättää, miten liput laitetaan esille.

Ainakin jo viime tiistaina Korsholmanpuistikon puihin ripustettu lippukoriste sai positiivista palautetta kaupunkilaisilta.

– Kun laitoimme taideteosta paikalleen, ohi ajavista autoista näytettiin työllemme peukkuja. Yhdestä autosta jopa hihkaistiin “Hyvä Suomi!”, Mustalammi kertoo.

Paula Kaskimaa

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

Mainos (sisältö jatkuu alla)

Mainos päättyy

    Jaa artikkeli
    Lounaspaikka