Aasialainen katuruoka rantautui Vaasaan

Vaasan alatorille on avattu uusi streetfood-paikka Bad Bun.

Katuravintolan perustanut yrittäjäkolmikko, Benjamin Smith, Saku Railio ja Tapani Hovi, on tuonut kaupunkiin uuden makuelämyksen. 

– Vietimme avajaisia kesäkuun alussa. Nyt Vaasassakin päästään nauttimaan suosittua katuruokaa, joka maailmalla tunnetaan nimellä bao bun, Railio kertoo.

Uudella twistillä

Railio törmäsi bao buneihin, eli höyrytettyihin, täytettyihin sämpylöihin, matkatessaan maailmalla Hovin kanssa.

Yhdessä Smithin kanssa he loivat Vaasaan uuden katuravintolakonseptin.

– Bao bun on kuin hampurilainen, mutta kevyt ja raikas vaihtoehto. Täytteissä maistuivat erilaiset Aasian maut yhdistettynä pohjoismaiseen twistiin, Smith kuvailee.

Bao buneja voikin kutsua aasialaisiksi hampurilaisiksi.

– Tuotteet on tehty pitkälti kotimaisista lähialueen raaka-aineista. Bao bunissa tärkeää on sämpylä, jota olemme kehittäneet yhdessä leipomo Andreas Knipin kanssa, Railio kertoo.

Kova luotto

Railiolla ja Hovilla on takana pitkä ura ravintola-alalla. Katuravintolan puikoissa on Yhdysvalloista Vaasaan kolmisen vuotta sitten muuttanut Smith, joka on myös nuoresta lähtien kerännyt kokemusta alalta.

Kolmikon luotto uuteen konseptiin on kova.

– Vuosi on ollut vaikea ravintoloille, mutta korona on tuonut mukanaan myös luovuutta. Viritimme uutta katuruokaideaa puolisen vuotta, ja kesäkuussa avasimme ensimmäisen myyntipisteen Vaasaan, Hovi kertoo.

Jos konsepti toimii, tavoitteena on laajentaa toimintaa muualle Suomeen.

– Kesän aikana pääsemme toivottavasti kierrokselle myös tapahtumiin ja festivaaleille. Vaasan torilla tunnelmaa lisää ruokavaunun ohessa oleva terassi, jossa kesällä kuullaan myös livemusiikkia, Smith sanoo.

 

Raija Koivisto