20 vuotias TenaSingers uudistuu

Vaasalainen laulamaan opettelevien naisten huumorikuoro TenaSingers uudistuu. Kuoro viettää 20-vuotisjuhlavuotta, ja on julistanut nimikilpailun, jonka voittaja palkitaan yksityiskeikalla.

Kuoron laulut käsittelevät naisen elämää ja parisuhdetta tutuin sävelin, mutta uusin sanoin. Huumorikuoron alkuperäinen nimi juontaa juurensa jo 90-luvulta ja on kuoron perustajien käsialaa.

– Perustajat toivoivat meidän jatkavan TenaSingers nimellä, vaikka eivät ole olleet mukana toiminnassa vuoden 2013 jälkeen. He saavat kuitenkin edelleen paljon yhteydenottoja liittyen kuoroon, joten nyt oli aika vaihtaa nimeä, kertoo Seija Kaleva-Harju.

Faneilta nimiehdotuksia

Kuoro kaipaa ehdotuksia uuden nimen osalta.

– Keksimme, että kun täytyy joka tapauksessa ottaa uusi nimi, teemme nimikilpailun, johon fanit saavat osallistua, hymyilee Hertta Mauriala.

Nimiehdotuksen voi jättää Facebookissa TenaSigners Huumorikuoron sivulle. Paras ehdotus palkitaan puolen tunnin yksityisellä esityksellä voittajan valitsemassa tilaisuudessa.

– Meille on ehdotettu innokkaasti uusia nimiä, viimeksi kun tarkistin ehdotuksia oli 65, kertoo Anne Lilja.

Uudesta nimestä äänestetään kuorolaisten kesken, aktiivisia jäseniä on tällä hetkellä 12.

– Meillä on jo monta suosikkia, mutta kilpailu jatkuu 21. helmikuuta saakka, paljastaa Mauriala.

Huumorilla hyvää

Toiminnan pääosassa ovat huumori ja hyväntekeväisyys, kuoro lahjoittaa kaikki keikkapalkkiot hyväntekeväisyyteen. Viime aikoina palkkioita on ohjattu esimerkiksi Vaasan ensi- ja turvakodille sekä Lähimmäisyhdistykselle.

Viime vuonna keikkoja kertyi kalenteriin yhteensä 31, pikkujoulukausi on sesonkiaikaa. Kuoro ilahduttaa huumorillaan myös palvelutalojen asukkaita säännöllisin väliajoin.

– Sanomme yleensä, että teemme hömppäämällä hyvää, Lilja vinkkaa.

Keikan tilaaja saa toivoa hyväntekeväisyyden kohdetta.

– Esimerkiksi yksi vuosi keräsimme pikkujoulukeikoilla lahjoituksia syöpäyhdistykselle uutta hoitolaitetta varten, Kaleva-Harju kertoo.

Sanoituksia porukalla

Kuoro esiintyy mitä erilaisimmissa tilaisuuksissa, ja niin laulut kuin asut räätälöidään tilanteen mukaan.

– Häissä olemme kaikki morsiamia. Esiintymisasuissa käytämme luovuutta, paljon rekvisiitasta löytyy kotoa ja kirpputoreilta, kertoo Ritu Meriruoho.

Yleensä joku kuorolaisista tuo mukanaan idean, mutta sanoitukset tehdään yhdessä.

– Muuntelemme lauluja tilanteen mukaan. Apinamies-laulusta on ainakin 20 eri versiota, koska on joulumies, vappumies ja artistimies. Kaikenlaisia miehiä on joka lähtöön, iloinen nelikko naureskelee.

Nea Koivisto