Vertaa lainoja ja säästä selvää rahaa

 

Yli 90 % kuluttajista vertailee tuotteiden hintoja eri kauppojen kesken ennen ostopäätöksen tekoa. Monet myös kilpailuttavat sähkö- ja puhelinliittymänsä kerran tai kaksi kertaa vuodessa.

Kuitenkin vain noin 14 % kuluttajista vertailee tai kilpailuttaa lainojaan, vaikka siinä saisi varmasti nopeasti suurtakin säästöä aikaan.

Nykyään netin lainatarjonta on kasvanut jo niin monipuoliseksi, että sieltä voi hakea lainaa pienlainoista aina asuntolainoihin asti. Lainapalveluiden määrä on kasvanut rajusti viime vuosien aikana, joten lainapalveluiden keskinäinen kilpailu asiakkaista on varsin kovaa. Tämä lainapalveluiden välinen kilpailu on kuluttajan kannalta varsin hyvä asia, sillä kun kilpailu kasvaa, myös lainojen kulut ja korot laskevat.

Tämän vuoksi kuluttajan onkin tärkeää perehtyä tarkasti lainapalveluiden ehtoihin ja hintoihin ennen lainahakemuksen täyttämistä. Helpoiten lainapalveluihin pääsee tutustumaan kotimaisen VertaaLainaa.fi palvelun avulla, jossa esitellään yli 80 netissä toimivaa lainapalvelua.

Miksi sitten vain 14 % kuluttajista viitsii kilpailuttaa lainansa uudelleen?

Tämä johtuu ehkä siitä että lainojen kilpailuttamista pidetään monimutkaisena ja aikaa vievänä toimenpiteenä. Näin se ei kuitenkaan ole, vaan 100 – 70.000 euron suuruisen lainan kilpailuttamisen voi tehdä noin 15 minuutissa.

Kotimainen lainapalveluiden vertailuun erikoistunut palvelu: VertaaLainaa.fi esittelee lukuisia palveluita, joissa voi kilpailuttaa minkä tahansa uuden tai jo olemassa olevan lainan uudelleen.

Parhaimmillaan tavoitat jopa yli 30 pankkia ja muuta rahoitusyhtiötä yhdellä ainoalla hakemuksella. Nämä lainojen kilpailutuspalvelut ovat kuluttajille täysin maksuttomia palveluita, joten ne ovat helppo ja riskitön tapa aloittaa lainan kilpailuttaminen.


Lainat kannattaa kilpailuttaa tasaisin väliajoin

Aivan kuten sähkö- ja puhelinliittymätkin, myös lainat kannattaa kilpailuttaa säännöllisin väliajoin.

Tämä tuntuu olevan jotenkin uusi asia varsinkin vanhemmalle väestölle, joka on tottunut hoitamaan raha-asiansa perinteisessä kivijalkapankissa. Nuoret jotka ovat tottuneet siihen että lähes kaiken voi hoitaa netissä, ovat oppineet myös lainojen kilpailuttamisen. VertaaLainaa.fi palvelu suositteleekin kuluttajia kilpailuttamaan omat kulutusluottonsa vähintään 6 kuukauden välein, sillä se ei kuitenkaan vie kuin noin 15 minuuttia.


Useat pienet lainat kannattaa yhdistää

Monelle meistä pääsee kertymään useita pieniä pienlainoja, luottokorttimaksuja tai muita osamaksuja.

Nämä useat päällekkäiset lainat aiheuttavat kuitenkin paljon täysin ylimääräisiä kuluja. Kun maksaa montaa lainaa samanaikaisesti, maksaa myös lainojen kiinteät kulut moninkertaisina. Tämän vuoksi onkin järkevämpää vaihtaa useat pienet lainat yhdeksi edullisemmaksi kulutusluotoksi.

VertaaLainaa.fi palvelussa kerrotaan tarkemmin myös lainojen yhdistämisestä, sekä juuri siihen tarkoitukseen perustetuista lainapalveluista. Lainojen yhdistäminen netissä on nykyään varsin suosittua, sillä siihenkin voi käyttää maksuttomia lainojen kilpailutuspalveluita.


Lainaa haetaan yhä useammin netistä

Nykyään lainaa haetaan netistä myös suurempiin hankkeisiin. Vielä muutama vuosi sitten netin lainatarjonta koostui vain pienlainoista, mutta nykyään sen kautta voi hakea myös suurempia kulutusluottoja.

Lainapalveluiden kuluissa ja koroissa on kuitenkin valtavan suuria eroja, joten lainavertailun merkitys on noussut entistäkin tärkeämmäksi. Lainavertailun voit aloittaa ilmaisen VertaaLainaa.fi palvelun avulla, jossa esitellään yli 80 netissä toimivaa lainapalvelua.

Muista että jo pienellä lainavertailulla voit saada suuria säästöjä.