Yleisöä kaivataan

Sport ja Palloseura ovat puhutuimmat ja seuratuimmat urheilujoukkueet kaupungissamme.

Lähes kaikissa kahvipöytäkeskusteluissa sivutaan tai käydään läpi joukkueiden pelejä.

Koska olet käynyt katsomassa kyseisten joukkueiden ottelua paikanpäällä? Kynnys lähteä matsiin on monelle suuri. Syitä siihen on monia.

Oman joukkueen menestys, kalliit liput, pitkä kausi, merkityksettömät pelit ja ottelut voi katsoa myös kotisohvalta. Kaapelikanavien tulo urheilutapahtumiin on varmasti suurin syy yleisökatoon. Toki urheiluseurat pääsevät TV-kakulle, sillä seuroille tilitetään oma osuus.

Palloseuralla yleisömäärät ovat pudonneet huonon menestyksen myötä. Jäähallillakin ollaan jäljessä budjetoidusta. Sportin hyvät pelilliset otteet voivat vielä kääntää yleisömäärät kasvuun.

HJK taas mestari. Jalkapallon Veikkausliiga saadaan kahden viikon sisällä päätökseen. Mestari on ollut jo kauan selvillä, mutta muut mitalistit ja bonuksena tulevat europelipaikat ovat vielä auki.

Palloseuran osalta syyskausi meni taas reisille. Joukkue on tällä hetkellä sarjassa kuudentena ja siinä se taitaa pysyäkin. Ensi sunnuntaina on kauden viimeinen kotipeli rovaniemeläisiä vastaan.

Kauden yllättäjä voi vierasvoitollaan varmistaa hopeamitalit. Valmentaja Petri Vuorisen luotsaama joukkue voisi vielä kerran näyttää tekemisen meininkiä. Seba jatkaa raidassa. Palloseurassa suunnitellaan jo ensi kauden joukkuetta. Ovi käy varmasti molempiin suuntiin.

Tärkeä pala joukkuetta on kasassa, kun Sebastian Strandvall kirjoitti kahden vuoden jatkosopimuksen. Keskikenttäpelaaja on tällä kaudella ollut joukkueensa paras maalintekijä kymmenellä osumallaan.

Herrasmiesjoukkue. Muistatteko vielä AC Milanin seurapomo Silvio Berlusconin? Politiikassakin pahasti ryvettynyt ja suomalaisten ruokatottumuksia arvostellut italialainen on taas otsikoissa.

Berlusconin perheen yhtiö on viime viikolla hankkinut Italian kolmannella sarjatasolla pelaavan Monzan kaikki osakkeet. Samalla Berlusconi julisti, että hänen joukkueessaan pelaajilla ei saa olla partaa tai tatuointeja.

Sen verran Berlusconi tulee vastaan, että pelaajat voivat käydä parturissa seuran piikkiin. Berlusconi lisäsi vielä, että joukkue tulee koostumaan nuorista italialaisista pelaajista. Herrasmiehistä, jotka pyytävät joka kerta anteeksi, kun rikkovat kentällä. Myös tuomaria kohdellaan sitten herrasmiehenä.

Onnea Silviolle. Monza on muuten Serie C:ssä neljän kierroksen jälkeen kolmantena.