Ykkösketju valmiina

Lokakuussa alkavaan jääkiekkoliigaan valmistautuva Vaasan Sport pelasi viikonvaihteessa ensimmäiset harjoituspelinsä. Paikkana oli Rauman perinteikäs Pitsiturnaus ja hyvin kotkanutut pelasivatkin. Oma pää pysyi puhtaana alkueräpeleissä Ässiä ja Lukkoa vastaan, välierissä kaatui HIFK lukemin 2-0.

Vaasalaiset eivät päästäneet kolmessa 20 minuutin pikapelissä maaliakaan. Finaalissa tuli vastaan isäntäjoukkue Lukko ja peli päättyi kahden kaksikymppisen erän jälkeen numeroihin 1-1. Voittomaalikilpailu oli yleisöönmenevä, sillä sitä väännettiin peräti seitsemän paria. Sankarin viitan puki lopulta ylleen Lukon uusi ykköshyökkääjä Daniel Audette.

Rosteri valmiina

Sport lähtee uuteen kauteen kolmenkymmenen pelaajan voimin. Maalivahtien, Niko Hovisen ja Rasmus Reijolan, lisäksi joukkueen rosterissa on kaksitoista puolustajaa ja kuusitoista hyökkääjää. Miehistö ei ole varmasti tässä, sillä loukkaantumiset ynnä muut flopit verottavat aina joukkuetta.

Pitsiturnaus antoi varmasti päävalmentaja Risto Dufvalle ajatuksia, mihin suuntaan joukkuetta lähtee viemään. Ainakin koko turnauksen yhdessä pelannut ykkösvitja Sebastian Ståhlberg, Niclas Lucenius ja Patrik Karlkvist pelasivat hyvin yhteen.

Olisiko tästä Karlkvistista jopa sateentekijäksi? Kaveri laukoi muuten viime kaudella Ruotsin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla, Hockey Allsvenskanissa kolmekymmentä maalia. Se on nyt näytönpaikka Patrik!

Näyttöhaluja on myös Jonne Virtasella. Viime kausien kohuhyökkääjä, hyvässä ja pahassa oli myös edukseen Raumalla ja teki kaiken joukkueensa eteen. Virtanen tulee muuten haastamaan valmentaja Dufvan ottelukommenttien värikkyydessä. Sieltä tulee muutakin kuin perinteistä kiekkojargonia.

Hallikin valmiina

Koronarajoitukset, ainakin näillä näkymin päättyvät syyskuun lopussa. Jääkiekkoliigassa on kiekko jäässä saman tien lokakuussa.

Kuparisaaressa on halliremontti saatu harjaan asti ja ensimmäinen kotipeli on neljännen pelikierroksen ottelu 10. lokakuuta Ässiä vastaan.

Väistellään nyt koronan kakkosaaltoa, niin uusi halli voisi olla heti täynnä ja katsojia viisituhatta?