Voittava joukkue

Jalkapallon maajoukkueemme, Huuhkajat on hienossa lennossa. Muutaman päivän sisällä voitettiin kaksi peliä, ja ihan eri miehillä. Taktiikoista puhumattakaan.

Hallitseva maailmanmestari Ranska kaatui harjoitusmatsissa ensikertalaisten Marcus Forssin ja Onni Valakarin maaleilla. Sunnuntai-iltana pelattiin Kansojen liigaa kokeneella miehistöllä. Teemu Pukin ja Robin Lodin avausjakson maalit riittivät vierasvoittoon Bulgariasta.

Pakkovoiton paikka

Maajoukkueemme on nyt voittanut neljä viimeistä peliään. Voittavaa joukkuetta ei yleensä vaihdeta, mutta päävalmentaja Markku Kanerva on ajanut joukkueeseen sisään uusia pelaajia kiitettävällä tahdilla. Enää ei tarvitse haikailla, jo kerran lopettaneiden miehien perään. Jokerikorttina tosin voisi vetäistä esiin Roman Eremenkon.

Kaikki pelit tässä vaiheessa ovat tärkeitä, sillä Huuhkajien kirkas tähtäin on ensi kesän EM-kisoissa. Tosipelit jatkuvat nyt keskiviikkona Walesissa. Kansojen liigan viimeisessä pelissä kohdataan pinnan Suomea edellä oleva Wales. Vierasvoitolla Suomi nousisi Euroopan liigan ylimpään kastiin, eli A-divariin. Sieltä olisi jatkossa paremmat saumat MM-kisoihin 2022, kuin myös EM-kisoihin 2024.

Vain voitettavaa

Vuodella siirtyneet jalkapallon EM-kisat pelataan ensi vuoden kesäkuussa. Huuhkajien kanssa samassa alkulohkossa pelaavat Tanska, Venäjä ja Belgia. Haastava lohko, sillä Tanska kohdataan avauspelissä 12. kesäkuuta Kööpenhaminassa. Venäjä ja Belgia -ottelut pelataan Pietarissa.

Haastava lohko, sillä Belgia kuuluu selityksittä maailman eliittiin. Tanska ja Venäjä puolestaan pelaavat kotikentällä.

Neljällä pinnalla, voitto ja tasapeli voitaisiin haaveilla jatkopeleistä.

Häkki täynnä?

Vaasan Sport pääsi yhdeksän vieraspelin jälkeen aloittamaan kotihallissaan. Kuparisaaren avauspelissä Kärpät voitti Sportin kolmella ylivoimamaalillaan. Liigan sarjakärki Ilves murjoi seuraavana iltana Sportin tennisnumeroin 0-6. Kotipelit jatkuvat kuluvalla viikollakin. Tiistaina kohdataan Tappara ja torstaina KooKoo.

Rajoitusten takia ilmoitetut yleisömäärät ensimmäisissä pelissä olivat 2 595 ja 1 940 henkeä.

Millähän logiikalla lauantaina eli samana päivänä, samassa paikassa pelattuun, Sportin A-nuorten peliin kirjattiin yleisöä ainoastaan kymmenen.

Ei mene järkeen.