Voita oikeat kiekkopelit

Jääkiekon MM-kisat ovat olleet yhtä vuoristorataa kiekkoleijonille. Kolmen murskavoiton jälkeen hävittiin kisaisäntä Tanskalle, jonka perään otettiin murskavoitto Kanadasta.

Tästä jatkettiin mahalaskulla. Saksa, vaikka kuinka voittikin viime talvena olympiahopeaa, kylvetti Suomea jatkoaikavoitollaan.

Harmaita hiuksia on revitty monessa kisastudiossa.

Lohkovoitto ja muut sijat ratkaistiin tiistaina, kun alkulohkon viimeisessä pelissä vastassa oli Yhdysvallat. Nyt peli kulki ja taululla komeilleet 6-2 -numerot, eivät jättäneet epäselvyyttä paremmasta.

Puolivälierissä saadaan Sveitsistä helpompi vastus, jos niitä nyt enää onkaan. Toivottavasti Ruotsi kohdataan vasta sunnuntain viimeisessä pelissä.

Suomi on muuten voittanut molemmat kiekkomestaruutensa kun vastassa on ollut rakas naapurimaamme.

Win the right games. Jääkiekkosanastoon lähtemättömästi kuuluva lause pätee nytkin. Mitään ei ole vielä hävitty tai voitettu. Kisojen tosipelit alkavat torstain puolivälierillä. Lauantaina väännetään välierät, ja sunnuntaina pelataan mitaleista.

Nähtyjen otteluiden perusteella Suomella on kasassa tasokas nippu, joka kuuluu kisan suurimpiin suosikkeihin. Hyvällä pelillä jokainen vastustaja on lyötävissä. Alkulohkon tarkoitushan oli laittaa oma peli kuosiin ennen välieräpelien alkua.

Ei hätää, peli on uomissaan.

Isoja minuutteja. Suomen maalivahdit Harri Säteri ja Ville Husso ovat pelanneet tähän mennessä mallikkaasti. Säteri oli ainakin ennen turnausta Leijonien ykkösmaalivahti, ja sekä Kanada, että USA -peli osoittivat hänen hyvän paineensietokykynsä. Veskareihin ei tätä turnausta ryssitä.

Päävalmentaja Lauri Marjamäki on tuonut turnaukseen raikkaasti ja rohkeasti pelaavan joukkueen, jossa yksilötaitokin on huipussaan. Suomi ei pelaa perinteistä turvakiekkoa, vaan haastaa joka tilanteessa.

Marjamäen peluuttamista on kritisoitu hieman, sillä ykköstähtemme ja kisojen kiistaton pistepörssikärki Sebastian Aho on saanut kaikissa otteluissa peliaikaa reilusti yli kaksikymmentä minuuttia.

Samaan aikaan, kun Mikael Granlundin ykkös- ja Ahon kakkosketjut ovat puurtaneet pitkiä vaihtoja, ovat kolmos- ja nelosketjut lämmitelleet viltin alla.

Luotetaan kuitenkin Marjamäen peluutukseen. Nähdyn perusteella sunnuntaina tavataan toreilla. Toivottavasti Hornetit on varattu Leijonien kotilennon saattueeksi.

Liikaa joukkueita? Ikuisuuskysymys, joka nostaa aina päätään. Alkulohkojen perusteella jotain täytyisi tehdä. Kuuluiko esimerkiksi Etelä-Korea näihin kisoihin? Varmasti ajaa paikkansa, jos jääkiekon näkyvyyttä halutaan lisätä laajemmalti.

Kuusitoista joukkuetta näytti lohkovaiheessa liian isolta määrältä, kun kiekon mahtimaat vetivät alusta asti täysillä. Avausviikolla oli niin sanotusti helppoja pelejä, joissa isot pojat veivät nousukkaita maalierolla 73–3.

Kiekkodelegaatit saavat miettiä, mikä on oikein. Pääasia kuitenkin, että kisoissa on mahtava fiilis. Ensi vuonna kiekkokarttaa laajentaa muuten Iso-Britannia.

Siellä fanit ainakin osaavat juhlimisen. Toivottavasti kestävät myös häviämisen.

>>>>>>> Stashed changes