Viisi ottelupalloa

Jalkapallon Veikkausliigan kaksinkertainen runkosarja pelattiin viikonvaihteessa päätökseen. Sarja jakautuu nyt kuuden joukkueen ylä- ja alasarjaan. Vaasalaisten paikka on ollut jo sarjan alkukierroksista asti alasarjassa.

Vepsun viimeisen kierroksen kotivoitto HIFK:sta tasasi puntteja mukavasti. Fakta lienee, että sarjasta putoaa, joko KPV tai VPS. Kokkolalaiset ovat tällä hetkellä pinnan vaasalaisia edellä.

Kaikki on kuitenkin omissa käsissä, tai jaloissa. Palloseuralla on viisi peliä aikaa ottaa tuo pinnan ero kiinni. Toivottavasti ollaan kuivilla ennen viimeistä kierrosta, sillä 15. lokakuuta kohdataan vieraskentällä KPV.

Alaloppusarjassa pelaavat yksinkertaisen sarjan RoPS, SJK, HIFK Lahti, KPV ja VPS. Kaksinkertaisessa runkosarjassa keskenään pelatuista otteluista vähiten pinnoja saivat juuri KPV ja VPS.

Veitsi kurkulla pelatessa on joukkueen taisteluilme varmasti parempi, kuin jo sarjapaikkansa varmistaneilla. Veikkaan, että KPV ja VPS tulevat alasarjassa voittamaan jopa kahdesta kolmeen ottelua.

Pelastusrengas heitetty

Tulihan se sieltä. Seuran hallituksen jäsenet Petri Kuivamäki ja Timo Harri yhdessä Seppo Hujasen kanssa tulivat maanantaina omine nimineen julkisuuteen. Heillä on laadittuna pitkän tähtäimen tukipaketti Palloseuran avuksi. Kolmikolla on yhteinen tahtotila löytää ratkaisu VPS:n taloudelliseen tilanteeseen ja luoda uutta liiketoimintaa.

Rahaa pelastusoperaatio varmasti huutaa, ja ”bisnesenkelit” tahtovatkin haastaa myös muut alueen yritykset ja koko seurayhteisön mukaan talkoisiin ja kehittämään alueen jalkapalloa.

Vaasan Palloseuran pääyhteistyökumppanit tulevina vuosina ovat Kotimaailma, Vaasan Osuuspankki ja LähiTapiola Pohjanmaa. Sarjatasosta riippumatta.

Pelipasseja ennätysmäärä

Suomen Palloliiton Vaasan piirissä lyötiin tälle vuodelle uudet ennätyslukemat. Piirissä rekisteröitiin peräti 8 581 pelipassia. Suurin seura on edelleen Vaasan Palloseuran juniorit 818 pelaajallaan.

Pysytään jalkapallossa. Maajoukkueemme jatkaa tällä viikolla EM-karsintojaan. Huuhkajat kohtaa torstaina Kreikan ja sunnuntaina Italian. Molemmat kotipelit pelataan loppuunmyydyllä Tampereen Ratinan -stadionilla. Kreikkaa vastaan ollaan kuuluisan pakkovoiton edessä. Italiaa vastaan pinnakin olisi saavutus.

Kirkkain tähtemme, Teemu Pukki on tehnyt loistavan alun Valioliigassa. Norwichia edustava hyökkääjä valittiin Valioliigan elokuun pelaajaksi. Pukki on muuten kolmas suomalainen, joka on valittu palkinnon voittajaksi. Sami Hyypiä valittiin marraskuussa 1999 ja Mikael Forssell maaliskuussa 2004.