Viiden maalin jääkiekkoilijat

Ylen aamulähetysten urheilu-uutiset painottuvat aamu toisensa jälkeen jääkiekkoon ja koripalloon. Viime aikoina tosin pelkästään lätkään, koska NBA:ssa koripalloa ammatikseen pelaava Lauri Markkanen ei ole kyynärpäävammansa takia pelannut tällä kaudella matsiakaan.

NHL:stä riittää kuitenkin suomalaisuutisia lähes joka aamulle. Nyt piti kuitenkin hieraista silmiä kunnolla. Patrik Laine oli tehnyt yhdessä ottelussa viisi maalia ja tarvitsi siihen vain viisi laukausta maalia kohti!

Aivan ennenkuulumatonta viisi maalia ottelua kohden ei ole, mutta sitä temppua ei ihan joka vuosi nakutella. Edellisen kerran siinä onnistui ruotsalainen Johan Franzén vuonna 2011. Suomalaisista Jari Kurri teki moisen kihauksen vuonna 1983.

Huippuiltansa päätteeksi Tesoman kultaranne siirtyi maalipörssin kärkeen. Winnipeg Jetsiä edustava Laine on tehnyt tällä kaudella kaikkiaan 19 maalia.

Maalitahti on hurja, ja tasaisen vauhdin taulukolla Laine tekee kaikkiaan 71 maalia. Kausi on kuitenkin nuori, jäljellä on vielä 60 ottelua.

Viime kaudella Laine oli maalipörssin kakkonen 44 osumallaan, kun Aleksander Ovetshkin teki viisi maalia enemmän. Nyt osat vaihtuvat.

Suomalaiset kärjessä. NHL:ssä tilastoidaan lähes kaikki, mutta ensimmäistä kertaa piste-, maali- ja syöttöpörssiä johtaa suomalainen kiekkoilija. Lisäksi torjuntaprosenteissa ja vähiten päästettyjä maaleja -tilastoissa on kärjessä Nashville Predatorsien Pekka Rinne.

Patrik Laine, Pekka Rinne ja pistepörssin ykkönen, Colorado Avalanchen Mikko Rantanen, ovat tällä hetkellä liigan kuumimpia pelaajia.

Kiitosta odotellessa. Laineen viisi maalia teki rikkaaksi myös yhden paikallisen fanin.

Jetsien kotiotteluissa on joka kerta yleisökilpailu, jossa on mahdollisuus voittaa miljoona dollaria. Potti laukeaa ,mikäli joku Jetsin pelaaja tekee yhden pelin aikana viisi maalia.

Miltsiä ei saa kerralla tililleen, vaan seuraavan kahdenkymmenen vuoden kolahtaa vuodessa aina 50 000 dollaria tilille. Winnipegiläinen Christopher voisi Patelle jonkun kiitostekstarin lähettää!

>>>>>>> Stashed changes