Vepsulla helpotusta olotilaan

Lähellä oli, ettei Vepsu kaatanut SJK:ta haastajasarjan avausottelussa. Kolmen pisteen voitto olisi ollut hyvin tärkeä, mutta yksikin piste tasapelistä tulee olemaan ratkaiseva, kun Veikkausliigan karsijan ja putoajan paikkaa katsotaan.

RoPS on vielä teoriassa saavutettavissa, mutta tosiasia on se että VPS ja KPV ovat näillä sijoilla.

Kauden alussa oli monenlaisia ajatuksia uudesta sarjamallista. Jälkikäteen katsottuna muutos oli hyvä. Ottelumäärä putosi, mikä nostaa yksittäisten otteluiden arvoa. Ja kahden kierroksen jälkeen tehty jako kuuden joukkueen jatkosarjoihin, tuo yhden ylimääräisen ottelun niitä pahimpia vastustajia vastaan.

Oikea aika?

Sport aloitti myös Liigakautensa. Heti kauden alla valmentaja Ari-Pekka Pajuluoma sai jatkosopimuksen seuran kanssa. Viime kausi oli ”Maukalta” mainio, mutta oliko ajankohta tälle jatkosopimukselle oikea?

Ehkä olisi voitu odottaa kuukausi tai pari, ja katsoa mihin suuntaan Sportin pursi lähtee seilaamaan. Itse kauden avausottelussa Sport pelasi kohtalaisen hyvin, mutta sarjan suurinta suosikkia, Oulun Kärppiä vastaan, tappiota ehkä osattiin odottaa.

Pakkoremontti

Sport pelaa tämän kauden hieman vaillinaisessa hallissa, kun hallin katto tuli käyttöikänsä päähän. Hienoa on se, että samalla kun kausi jatkuu vanhan katon alla, ulkona rakennetaan uutta hallia vanhan päälle, eikä ottelutapahtumat vaarannu.

Mitä nyt vähän vaikeutuvat yhden kauden ajaksi. Jotkut jaksavat edelleen valittaa hallin remontin hinnasta, mutta halli on pakko remontoida. Jäähalli tuottaa voittoa, ja jatkossa hallilla voi tehdä tulosta sekä Vaasan kaupunki että sen suurin asiakas, Vaasan Sport.

Lappeenrannassa taas ollaan menossa eri suuntaan. Hallin katto vuotaa vettä, ja ainakin toistaiseksi hallin käyttöä on rajoitettu.