Vepsu veitsenterällä

Vepsu ei voittanut vieläkään. Tässä vaiheessa on eroa neljä pistettä toiseksi viimeisenä olevaan KPV:hen, jota edellä RoPS on kolme pistettä karussa. Vepsulla on siis matkaa kuiville jo seitsemän pistettä. Pitää vielä muistaa, että kausi ei pääty jo aikataulutettujen otteluiden jälkeen, vaan alemmassa jatkosarjassa on vielä iso nippu pisteitä jaossa. Ja mikä parasta, pisteitä voi napsia edellä olevilta joukkueilta.

Ankea tilanne

Vepsu teki lauantaina sellaista tilastohistoriaa, mitä ei kukaan halua nimiinsä. Nyt Vepsulla on Veikkausliigahistorian pisin voitoton putki, yhteensä 22 ottelua perätysten. Kaikkien aikojen pääsarjatason ennätykseen on onneksi vielä matkaa, mutta senkin ehtii rikkomaan tämän kauden aikana, jos pahin mahdollinen skenario toteutuu.

Mutta.. Vepsun tilanne on hyvin ankea. Lauantain ottelussa Honkaa vastaan käytettävissä oli vain yksitoista pelikykyistä kenttäpelaajaa. Eli yhden vaihtomiehen verran. Kaksi muuta vaihtopelaajaa olivat penkillä vain sen takia, että se näyttäisi paremmalta ennakkotiedoissa.

Ottelun jälkeen, joka siis päättyi taas maalin tappioon, päävalmentaja Christian Sund myönsi ettei seuralla ole varaa palkata edes pohjapalkalla lisää pelaajia. Se, jos mikä, on huolestuttavaa. Tässä vaiheessa kautta on aika turha kuvitella, että mistään saisi halvalla sateentekijää pelastamaan kautta. Toisi se kuitenkin ehkä lisää katsojia, jos hankinnat olisivat paikallisia alasarjasankareita.

Tunnelma korkealla

Kalenterisivun vaihtuminen elokuuhun tarkoittaa myös jääkiekkokauden alkua. Harjoitukset alkavat ja perinteinen Pitsiturnaus pelataan Raumalla.

Tällä kerralla Sport ei ollut mukana, mikä ei välttämättä ollut huono asia. Jääkiekon kannalta turnaus ei anna kovinkaan paljon osallistujille, mutta perinteisesti katsomossa on tunnelma aina korkealla. Omalla tavallaan siis hyvin onnistunut tuote.

Ai niin, onhan uuden jäähallin rakennus alkanut kesällä. Osa uudesta pääkatsomosta on jo pystyssä nykyisen hallin ulkopuolella.