Vepsu aloittaa Ykkösen pelit kotiottelulla

Viime kauden päätteeksi Ykköseen pudonneen Vaasan Palloseuran kausiavaus on käsillä. Tosipelit alkavat 27. kesäkuuta kotiottelulla porilaista Musan Salamaa vastaan. Koronan takia kauteen valmistavia harjoituspelejä pelataan ainoastaan kaksi.

Loppuunmyyty stadion

Viime viikolla Vepsu kohtasi Kakkosessa pelaavan VIFK:n. Päävalmentajana jatkava Christian Sund sai iloita joukkueensa tulivoimasta. Maalintekijöitä tuntuu joukkueesta löytyvän. Ottelu päättyi numeroihin 5-1. Nyt harjoiteltiin maalintekoa oikein urakalla.

Ilahduttavaa pelissä oli vielä se, että Elisa Stadion oli loppuunmyyty. Koronarajoitusten takia asetettu 400 katsojan määrä täyttyi jo hyvissä ajoin ennen matsia. Porttien ulkopuolella jäi moni innokas katsoja.

Pelistä ei tuon enempää, mutta Vepsun kokoonpanon voi nostaa esille. Maalissa aloitti Leislahti (vaihdettu 45’ Pöyhönen). Puolustuksessa luutivat Niemi, Koskimaa (45’ Hiekkanen), Lo Giudice (60’ Irumva) ja Garrett (45’ Mahlamäki).

Keskikentällä häärivät Nuutinen (60’ Polvilampi), Puro (65’ Achenchas), Strandvall (45’ Gatambiye) ja kärjessä Alanko (60’ Lehtimäki), Sarr (75’ Mohamed), Sillah (60’ Morrissey).

Sebu kipparoi

Kauteen valmistavassa kenraalissa kohdataan kuluvan viikon keskiviikkona liigajoukkue SJK vieraissa.

Vepsu äänesti joukkueen sisäisellä äänestyksellä alkavan kauden kapteenistonsa. Kipparina jatkaa entiseen tapaan Sebastian Strandvall. Kapteenisto on täysin vaasalainen, sillä ryhmään valittiin vielä Ville Koskimaa ja Momodou Sarr.

Kapteeniston koostumus on vanhaa ja nuorta. Strandvallin ja Koskimaan kokemusta täydentävä Sarr on Vepsun juniorimyllyn omia kasvatteja.

Seuroilla tiukkaa

Korona on vetänyt usean seuran talouden tiukille eikä vaasalaisseuroissakaan ole helppoa. Nyt jos koskaan vaaditaan kannattajien tukea omalle seuralleen.

Palloseurassakin on kehitelty uusia ideoita. Nyt voi osoittaa tukensa Vepsulle muun muassa hankkimalla nimikkopaikan kannattajaseinältä. Jokainen tukeaan osoittanut saa nimensä koko kaudeksi kannattajapubiin pystytettävälle seinälle.

Mitä suuremmalla summalla joukkuetta tukee, sitä isommalla saa nimensä seinälle. Toivottavasti nyt löytyy niitä kissankorkuisia nimiä.