Veikkausliiga alkaa taas

Kesän merkkejä on perinteinen koirankakka-keskustelu, katuhiekan poisto, sekä kotimaisen jalkapallokauden avaus. Veikkausliiga aloittaa kesän 2019 vajaan viikon kuluttua. Maanantaina 8.4. Vepsu kohtaa kotikentällään Elisa Stadionilla FC Interin.

Harjoituskausi sekä Cup-ottelut ovat menneet Vepsulta hyvin. Juuri viime viikolla Vepsu voitti Cupissa Interin, ja eteni neljän parhaan joukkoon.

Ilves, IFK Mariehamn sekä KPV ovat muut kolme joukkuetta. Suomessa Cupin arvo on hyvin pieni, vaikka voittajalle aukeaa paikka Euro-kentille. Tätä ei sovi mitenkään aliarvioida, sillä näissä otteluissa on mahdollisuus tienata sievoisia summia rahaa.

Mikäli muistini ei petä, Vepsu ei ole koskaan hävinnyt Euro-ottelua kotikentällä.

Paras aika kesästä

Veikkausliigan aikatauluja on kritisoitu rankasti. Kun kesällä on säät parhaimmillaan, Suomessa ei aina pelata. Lisäksi Vepsun paikallisottelut SJK:ta ja KPV:tä vastaan ovat heti kauden alussa, huhtikuussa.

Vastaavasti VPS pelaa paikallisottelunsa lauantaina vieraskentillä parhaaseen kesäaikaan, heinäkuussa, perättäisinä viikonloppuina.

Kesäkuussa VPS pelaa kotikentällä vain kerran, heinäkuussa kahdesti. Lisäksi kesäkuussa on kahden viikon tauko otteluista. Sen verran pitäisi olla pelisilmää Veikkausliigan toimistolla, että paikalliskamppailut olisivat aina parhaaseen aikaan kesästä.

Sportin A-nuoret pelaavat tänään keskiviikkona pronssimitaleista. Ainutlaatuinen saavutus finaalipaikasta katkesi tylysti Espoon Bluesia vastaan otteluvoitoin 3-0.

Vastaan luistelee Lahden Pelicans. Mitalit vaasalaisessa jääkiekossa ovat todella harvinaisia, jos menestystä alasarjoissa ei lasketa. Pääsarjatasolla ei muistu mieleen kuin pari tapausta, missä Sport on mitaleille selvinnyt.

Taisi olla kausi 77-78, kun Sportin C-nuoret olivat SM-pronssilla.

Mahdollinen SM-mitali

Nuorten esiinmarssi on seurausta monista asioista. Yksi on Sportin paikka Liigassa, ja tämä on kääntänyt pelaajavirtaa toiseen suuntaan. Mestis-vuosina pelaajia suuntasi Vaasasta ja lähiseuduilta pois, koska Liigaan ei Vaasassa ollut mahdollista päästä, suljetun Liigan takia.

Nyt kun Sportissa on tarjolla Liigapaikka, on omat pelaajat sekä lähialueen lupaavat nuoret valinneet Sportin omakseen. Maukka Pajuluoma on rohkeasti nuoria nostanut Liigapeleihin, suunta on oikea ja se kantaa hedelmää jatkossa. Nyt vaan kaikki paikalle tänään lehden julkaisupäivänä keskiviikkona todistamaan mahdollista harvinaista SM-mitalia jääkiekossa.